J' ai eu francais

bonjour! Nu har jag haft franska, min första lektion för dagen utav 5. Det gick ganska bra, vi repeterade lite Ural och så. I alla fall så tänkte jag berätta att jag såg på " såld på hus" igår. Där visar de och värderar lägenheter i olika länder. Igår var de i Frankrike vid " côte d'azur" ( franska kusten - rivieran). Snacka om att jag blev avundsjuk på de som skulle köpa lägenhet där! Jag ska minsann också göra det och köpa en lyxig villa den dagen jag vinner 10 miljoner på lotto! ;) // Elaine

Korall, rött, vitt och volym

Jag sitter här och lyssnar på fransk musik - Alizée :) Ska försöka lära lite i franskaboken nu ikväll också.

Men i det här inlägget hade jag tänkt visa upp mina kläder för idag. Det har blivit väldigt mycket av det på sistonde faktiskt x) Är det för mycket kanske? Jag tycker ju i alla fall att det är kul att jag har lite klädinspiration och jag har ju faktiskt mycket kläder - som mamma och alla andra säger. Däremot sa Niclas bror - Matte, något mycket klokt förra veckan: " Jag har hört att en tjej inte kan ha för mycket kläder". Där ser man någon kille som lärt sig något ;) haha Jag var faktiskt på stan efter skolan idag så innan nästa inlägg kommer upp( som ni nog kanske nu kan gissa vad det kommer innehålla) tänkte jag att det var bra att citera det x) haha

Men till dagens klädsel var det ja! Idag hade jag mina shorts (strumpbyxor under) och en blus som jag fått av farmor. Tänk att hon hade den för massa år sedan och det är fortfarande fin! :O Jag gillar volymen, färgen och mönstet. Har länge velat mtacha den med mina shorts så nu passade jag på den sista augustidagen! :) Tog mina vita kilklackar till den och sen min korallfärgade kappa på det.

Vad tycks? Jga kände mig färgglad i alla fall! (ett tips dock, är att inte ha strumbyxor och spännbaraskor när man ska shoppa... x))





Den här bilden blev väldigt suddig tyvärr...

// Elaine

2 Återseenden

Hej!

Idag har jag varit på bättre humör som tur är :) Hade bara två lektioner. Först arkitektur där vi lyckades bygga lite på vårt hopptorn och sen grafisk komunikation där jag försökte komma på hur Ipadskalet ska se ut. Har haft lite idéer men nu minskade jag ner på dem och ska försöka få ihop något i den stilen jag har tänkt. Det ska nog gå fast att jag var slut i huvudet under lektionen x)

Men det roligaste med idag var att jag träffade två lärare som jag hade förra terminen. De har tyvärr fått sluta :(
Men i alla fall så kom Lars, vår förra GK (grafisk kommunikation) -lärare in på GK:n. Han är nu arkitektlärare. Men vi saknar honom för han var rolig och snäll. Så det var kul att han dök upp oväntat :)

Sen före det, när Sara, Amanda och jag skulle åka till skolan så kom vår förra textillärare Annika och gick med sin hund. Det kändes som att man hade haft henne mycket längre än man hade förra året och vi kom på att vi saknade henne mycket. Jag tyckte om hennes ämne som vi tyvärr inte har nu. En rolig sak som hon sa i alla fall var att hon hade varit i Paris och Frankrike i sommar. Såklart blev jag avundsjuk ;) haha Men det var riktigt kul att hon hade tänkt på mig när hon var där! :D Kul att man har gjort lite intryck ;)

En konstig sak bara var att hennes hund inte ville hälsa på mig utan bara på Sara och Amanda. Alla hundar gillar ju mig annars..x) Är glad att Zingo o Mellwin gör det i alla fall :) Om de nu gör det...vem vet? x)

För att ge det här inlägget en bild blir det den här roliga bilden på Lovisa och mig igen. Det är ju Lars vi som pekar på!


// Elaine

Farfar

Igår var det 4 år sedan farfar dog. Han är saknad <3 <3

 // Elaine

De nya jeansen

Här är en närmare bild på mina nya jeans som jag hade på mig idag. Lyckades ju hitta dem på rea för 199 kr på New Yorker (ordpris 399 kr) när jag var på stan med Niclas förrut. Gillar att de är mörka och tighta. Men idag kändes de väldigt tighta när jag gick på stan x) Hoppas på de går ut sig lite. Men jag behöver hur som helst hitta ett par till jeans till hösten, som jag kan ha att byta med.


Dock är de såklart för långa som alla byxor är på mig...x)

// Elaine

Skolfotografering

Det enda som jag har gjort idag är att tagit skolfoto. Man kan nästan säga att jag inte har gjort någotning mer på hela dagen men ändå är jag fruktansvärt slut och irriterad på något sätt. På skolfotot var det inte hela klassen och mycket kändes oorganiserat och rörigt. Tror inte att bilden på mig blev så bra som jag hade trott eller hoppats...
Men det är gjort nu i alla fall. Synd att inte Amanda var med bara :( Sen ville jag ta en kompisbild på de andra men ingen vill göra det med mig...x)

Sen fick jag sitta och ha håla i någon timme (då jag lyckades med att bara titta på Ipaden och inte göra något vettigt. Sen när vi skulle ha formgiving (där vi designar lampor) fick vi reda på att vi inte skulle fortsätta med kursen utan det skulle bli i vår istället... Ja schemat är väldigt snurrigt nu och det gör mig irriterad att jag inte får någotnting gjort när jag är i skolan för jag är ändå jättetrött när jag kommer hem.

Jag gick i alla fall en halvtimme på stan och letade efter inspiration till lampan (även fast jag ska göra den nästa år). Efter det var jag helt slut för mina nya jeans och skor tog död på mig. Men bra att jag hade dem ändå för man såg hela mig på skolfotot. Jag fick liksom lärarens placering...x)

Aja nu ska jag sluta var gnällig, men just nu känner jag såhär när en fökylning är på gång och man saknar sin pojkvän :(

Så här såg jag i alla fall ut på skolkortet i år. Som ni ser var jag gladare imorse (fast jag hade smyckesångest) än jag är nu. Hoppas på en bättre dag imorgon :)






// Elaine

Söta nagelfilar

Titta vilka söta filar jag hittade när mamma och jag var på ica. Det fanna med massa olika mönster. Valde mellan de här och leopardmönstrade i gult och rosa. Fick två för 15 kr och det tyckte jag var väldigt bra :) Jag har börjat få lite ont om filar och jag hatar när en nagel går av och jag inte kan fila till den..x) haha


// Elaine

Den 29 Augustis look

Idag tog jag shorts men hade strumbyxor under. Till det hade jag i alla fall en min plommonfärgade topp som är köpt på H&M för kanske 2 år sen. Jag gillar volanger på axlarna :) Sen är lila och speciellt den här plommonlila färgen en favorit! Eftersom det fortfarande är några dagar kvar i Augusti använde jag också mina sandaler. Måste passa på nu när det är sol  och lite sommar kvar x)




I halsen hade jag min berlock som min faster gjort till mig :)

// Elaine

Idag blev man lite såld!

Hej! :)

Idag hade vi ingen idrott, skulle egentligen haft föreläsning. Men lika bra det för känner att jag kanske håller på att bli förkyld så hade nog inte orkat så mycket. Fast ändå missade jag att det stod föreläsning så jag släppade med idrottskläder. Låter som jag...x) haha.

I stället så gick vi (Lovisa, Ninni, Sara, Amanda och jag) till affären Chilli och gud så såld jag blev!! Har bara varit där en gång förrut. Men alltså den inredningsaffären slår IKEA lätt enligt mig. Hittade så mycket fint som jag ville ta med hem, stora som små saker. Eller jag egentligen skulle jag ha velat inrett mina framtida lägenhet ;) haha. Ska definitvt berätta mer om vad jag hittade där i ett annat inlägg. Jag ville verkligen ta med mig allt och blev också väldigt inspirerad :)

Efter det hade jag historia och franska. Sen blev jag erbjuden att gå på en fotbollsmatch med Ellinor och hennes familj. Det var jättekul att hon tänkte på mig och hade gärna velat träffa henne för hon är en av mina bästa vänner och vi träffas inte. Men jag kände att jag behövde åka hem. Kände mig dum, förlåt Ellinor :( <3 <3



// Elaine

Trois T-shirts francais

Hittade på de här t-shirtsen från Vila när jag tittade efter lite blusar förra veckan på nätet. Angående blusarna så blev det ingen, vad jag tog i stället visar jag såklart sen. I alla fall så är de här blusarna ju självklart något som ska visas på en blogg med fransk touch och drömmar om Paris. Tycker att de var lite chica. Dock har jag så många toppar men tänkte tipsa om dem :)

Kostar ca 180 kr





Rycket betyder som man nog förstår - " Mina favorit skor" Dock tycker jag att skorna kunde varit lite roligare kanske då...

Vilken färg skulle man välja? Jag tror vit eller grå...

// Elaine

Igårkväll - Middag med min morbor

Igårkväll (efter att jag hade komit hem från Niclas) så kom min morbror hit och åt middag. Mamma hade gjort min favoriträtt - kyckling i en jättegod sås och klyftpotatis. Jättegott är det! Sen hade och också gjort en god men väldigt söt äppelpaj men vaniljsås till efterrätt. Den ser vi här under:


Tycker att det var kul att han kunde komma och hälsa på mamma och mig! :)

// Elaine

Varierande söndag

Imorse var det inget vidare väder när jag vaknade. Att det regnade när det var så fint väder igår :( Jag hade i alla fall tänkt att ta en promenad för att jag har inte rört mig på ett tag nu. Men man fick ju ingen rktigt ork när man såg vädret. Mamma och jag åt i alla fall frukost på balkongen till en början innan det började blåsa. Så eftersom jag inte kände mig så promenadsugen tänkte jag bara stanna hemma och jobba lite smått, skissa lite och sådär. En regning hemmadag helt enkelt. Men nu sken faktiskt solen upp lite och det slutade regna, men sen blev försvann den. Får se hur vädret bli lite mer på eftermiddagen och om den där promenaden blir av.

Har lite franska att göra..har en ny franskabok inför det här året - franska steg 4



// Elaine


3 för 30

Förra lördagen lyckades jag fynda dessa scrappbookingsaker för 10 / kr förpackningen. Det är sånna här saker som man gnuggar fast med en glasspinner på ett papper. Så det är ju typ som klistermärken.


// Elaine

Jacke Sjödin och tårta

Oj nu har det varit tyst här ett litet tag...:/ Men jag har varit hos min pojkvän. Var ritkigt slut igår efter den långa dagen (hade ändå tur att få sluta en halvtimme tidigare). Fast det brydde jag mig inte om utan jag drog till Niclas efter maten, hade saknat honom så mycket. I alla fall var det ju vila att titta på Dobidoo där med hans föräldrar och sen se massa avsnitt av underbara vänner! :)

Sen idag så åkte vi tillsammans med hans famlij, moster och ena kusin och såg Jacke Sjödin som spelar gitarr och är väldigt rolig. Niclas gillar honom och fick prata lite med honom sen :) Efter gick vi och kollade på lite rea av klädder och smink Niclas mamma, jag, moster och kusin. Lite "tjejigt" så där mitt i allt medan killarna väntade. Sen så träffade jag också på min farmor och faster där :)

Efter det där åkte vi hem till Niclas och åt tårta för att fira att hans brorsa precis har tagit körkort :) Det blev en jättegod prinsesståra med blåbär från Lovisas kära konditori (inte för att det har med saken att göra men) ;) haha. Niclas mormor, morfar och andra kusin hade ocksp kommit då. Så det blev lite festligt!

Tycker att det vartiktigt kul med sommarvärme och sol igen även om det var väldigt varmt!
Men snart är det snö och då vill man allt ha sommar...även om jag också gillar vintern. MEN är är det ju allt sensommar visar dagens väder.

Fick inga bilder idag utan det får bli de från webben


Yårtan såg inte ut sphär utan den här är tagen från en blogg och det är bloggaren själv som har gjort den. Otroligt duktigt, Älskar blommorna! (bloggen hette http://tiiinky.blogspot.com )

// Elaine

Pricken igen

Här ska Carina få se! :) Även alla andra såklart :)

Det här är Niclas katt Pricken som jag fick lite kort på i tisdags när jag var dit för att träffa Niclas. Solen sken på kvällen så vi satt ute lite. Pricken kom då och vill vara med oss. Han sträckte ut sig på bordet och tvättade sig.haha

Vet att jag har visat på bilder på honom förr, men tänkte göra det igen nu när det blev lite roliga bilder (tycker jag).






// Elaine

Lååång o jobbig dag...

Hej!

Idag känner jag mig slut. Fick ont i huvudet på vägen till skolan och redan då hade jag en hel dag framför mig. Nu känner jag inget i huvudet (det jag kände varade inte länge heller) men jag orkar inte jobba. Jag har lyckats tagit mig halvvägs i genom dagen. Först hade jag engelska och sen en jättelång lektion med källkritik som var riktigt jobbig. Men jag är inte riktigt klar med något av det än så det ska jag göra klart nu när jag har håla. Sen har jag engelska i tvp 2 timmar...Jag vill hem nu när det är fredag!! :(

Piggar upp det här inlägget lite med den här bilden. Fick blommorna i födelsedagspresent :) Gillar verkligen färgerna och de passar i mitt rum.  För att göra den här fredagen ännu lite roligare än den är nu, så ska jag visa lite bilder sen som jag vet kommer göra Carina glad i alla fall ;)


Visst blev det en ganska bra bild? :)

// Elaine

P.A.R.I.S

Jga kom på att jag ju inte har hunnit visa upp vad jag fick av min fina pojkvän i födelsedagspresent! :O Tänkte att jag skulle spara lite på det men nu har det ju gått fär lång tid...x) haha I alla fall så fick jag massa små paket och ett lite större av honom på födelsedagen min. Han hade dessutom skrivit på alla. Jag hade ingen aning vad som var i dem men när jag öppnat ca 3 så kunde jag gissa vad som var i de andra - förrutom det slite större förstås. Men vad låg i? Jo de här bokstäverna som bildar Paris! De var ju verkligen perfekta till mgi och mitt rum :) Än så länge står det på min TV men får jag upp någon hylla eller tavellist snart kanske de får stå där.. fina är det i alla fall!! :)

Sen i det större paketet låg den franska filmen "Amelie från Monmatre". Det är ju också en sak som passar mig :) Hon kan han! :O Vi ska se den och drömma till Paris sen.




J'ADORE!

// Elaine

Foto A & 3D-design bl.a

Hej!

Här sitter en trött tjej...tycker att det har varit en lång dag. Har haft franska, lunch, 3D-design, historia. foto och bild & form. Sen nu på kvällen var jag med mamma och handlade. Så man kan säga att jag är ganska slut x) På bild och formen fick jag fundera ut vad och hur jag ska gjuta i betong. På historian pratade vi lite källkritik (som vi redan egentligen gjort på samhällskunskapen i ettan..). Sen på 3D- designen fick vi prova rita hus i 3D i ett program som heter shetchUp. Tillsist när det var fotolektion skulle vi i par ta 3 sorters kort på varandra som vi sen ska göra en liten intervjuv av. Kände mig inte så fin direkt pågrund av att jag varit igång hela dagen och mitt hår inte såg så bra ut. haha Men nu är man väl för fåfäng? x) Men det var kul att provfota lite. Jag jobbade med Ninni så jag tog alltså bilderna på henne. Hon är allt annorlunda hon, hon har lockigt blont hår som en ängel! :O

Den här blombuketten band jag ihop på mammas födelsedag i Juli. Tycker den blev söt men har glömt att visa den. Men eftersom det handlat om foto idag tycker jag också att bilden var fin i sig.

// Elaine

Vilken av alla blusar?!

Snart är det dags för skolfotografering igen!
Varje år tänker jag positivt och fast att jag inte gillar när folk tar kort på mig (för jag ser stel ut då) så ser jag faktiskt fram emot det. Sen jag färgade håret mörkt (som typ gått ur nu) har jag längtat tills jag får vara brunett på skolfotot. Men nu tycker alla att jag ska vara blond och eftersom det blivit solbkekt fint (men jag annars tycker att det är råttfärgat) så ska jag ha det som det är nu i år. Jag som hade längtat ...:( *snyft. Men jag faller helt enkelt för grupptrycket... Men nästa år då ska jag allt var brunett!!:P

I alla fall så vill jag gärna ha några lite "nya" kläder på mig. Dock vill jag inte vara FÖR uppklädd. Jag har mycket fina tröjor och blusar men jag ser en blus/skjorta framför mig som jag vill ha till ett par mörka jeans. Jag har suttit och lettat på nätet nu och har samlat de som jag hittat och gillar här under. ska jag nu köpa en (har inte bestämt mig) så ska den antinge vara i satin eller  transparent som kan funka, fast att jag inte velat haft det förrut I alla fall vill jag ha en rosett i halsen och det vore ju egentligen ett plus om den är långärmad eller nästan så den passar i höst.

Men jag behöver hjälp. så vilka av dessa är snyggast?!



(räkna högst upp från vänster)

// Elaine

Igång med designuppgifter

Hej!!

Vilken mysig och solig dag det har varit idag :) Jag har bara haft två lektioner som inte var så dumma direkt. Först var det arktitektur där vi i par skulle designa ett hopptorn till en påhittad tävling. Det tog lite tid för mig och killen som jag blev ihopparad med att komma på en hållbar idé men det vi kom på ska nog fungera :) Dock tyckter jag att arkteturen är lite jobbig. Jag är liksom ingen arkitekt. Fast jag tycker att de flesta designlektioner är jobbiga på så sätt att jag vill klara av så mycket. Men ja arkitekt är inte mitt yrke, i så fall inredningsarkitekt :)
Nu har jag hur som helst en arbetskompis.

Sen så fick jag en uppgift på grafiska kommunikationen - en rolig sådan. Vi ska nämligen som jag hoppats, få designa ett eget ipadskal! :) Där krävs det egentligen bara att man själv bli nöjd. Så nu sitter jag med två idéer och dessutom har jag kommit igån lite med min lampuppgift :)

Sen måste jag också berätta att jag gick och simmade själv efter skolan. Det gick väldigt lätt och bra men begränsade mig med 600 meter för att orka göra det igen. haha Det var ändå bra för Lovisa gav mig en glass (som jag ska betala) innan - närmare bestämt en Mcflurry diam från macdonalds! Gott!

Dagens kläder var samma som den dagen jag åkte båt med Niclas och hans famlij, fast ja jag hade andra skor då.


// Elaine

Shorts idag igen

Mina kläder idag:

Valde shorts idag med och en gamal blus från 7:an. Sen tog jag samma skor som igår :)


// Elaine


My number one



Kommer någon ihåg den här låten? Den vann ju Eurovision song contest 2005 i Kiev och Helena Paparizou som sjunger den är ju halvsvensk. I alla fall så var det här min favoritlåt det året. Sen ville jag ha hennes klänning som hon har på sig i videon över. Någon mer som gillar både klänningen och låten?

När jag hör den här nu så tänker jag en person - min pojkvän - min Niclas. Jag saknar honom så mycket om dagarna <3 <3

you are the one
you're my number one
the only treasure i'll ever have
you are the one
you're my number one
anything for you 'cause you're the one i love






// Elaine

Fortsätter med franskan

Hej!

Idag hade jag sovmorgon (jätteskönt på en måndag) men hade egentligen kunnat börjat lite tidigare för min hjärna är ändå inställd på en tid då jag brukar gå upp. Sen så skulle jag slippa gå lika länge om dagarna så jag kom hem någon gång. Men jag ska inte klaga. Nu har man äntligen fått lite lyx och det tycker jag att vi (kompisarna och jag) förtjänar men tanke på hur mycket vi slet förra året ;)

Svenskan var i alla fall inställd så jag hade bara två lektioner, historia och franska. Det var första franskalektíonen för i 2:an. Vi fick en ny lärare som vi nog inte ska hela året. Hon var väldigt livfull! :)
Vi är bara 4 eller 5 i gruppen (varav vi är 3 som läser steg 4) så man kommer nog få mycket hjälp :)

Nu ska jag färska upp minnet och forsätta kämpa med min franska!


Sen imorse fick jag höra av min klasskompis Josefin att mina skor var snygga :)


// Elaine

Leopard och shorts

"Dagens look"




Har bestämt mig för att ha shorts ett tag till för det är ju fortfarande augusti och det förknippar jag med sommar. Men det regnade ju ändå idag så jag tog ett par tunna strumpbyxor under. Sen tyckte jag det passade med mina tygskor från dinsko till tröjan. Älskar dem, har kommit på att de är ett par av mina favoriter. Sen har jag örhängena från Niclas i öronen :)

// Elaine


Ellie Goulding

Just nu håller jag på och lägger över musik från skivorna som jag fick när jag fyllde år till mobilen. Det är alltid roligt att ha lite ny musik att lyssna på på morgonen när man ska till skolan. Sen vill jag gärna ha lite peppande musik om jag nu ska ut och springa ibland :)

I alla fall så vill jag säga att den här sångerska, Ellie Goulding har en otrolig röst. Vet att Lovisa har visa mig någon låt med henne förr men inte förren nu har jag fattat villken röst hon har och den här låten är dessutom lite mysig. Det är itne den typ av musik som jag har på mobilen och lyssnar på dagligen men som sagt, mysig vill jag kalla den. Eller?



// Elaine

Shutter Island & Letters to Juliet

Igårkväll såg vi filmen Shutter Island som var lite konstig. Det var Leonardo Dicaprio som hade huvudrollen som en polis som skulle hitta en försvunnen patient som rymt ifrån ett mentalsjukhus på ön Shutter Island. Men "läkarna" där ville få honom att tro att han också var en patient men att han var så sjuk att han inte fattade själv..Det är svårt att förklara för man fick inte veta på slutet om han var sjuk eller läkarna som lurade honom. Så jag är själv förrvirrad x)









Sen såg Isabelle och jag i alla fall min nya film - Letters to Juliet. Den var riktigt mysig och fin tycker jag. Var nästan så att man fällde en tår... Den var bra, en riktig romantisk tjejfilm! Vissa saker kanske var lite konstiga men sen blev den jättebra och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte log lite ibland :) Se den!







// Elaine


Tjejkväll hos Isabelle - med Krut

Hej!

Denna söndagsmorgon vaknade jag hos Isabelle. Jag, hon och Linnea hade lite tjejkväll med sällskapspel, filmer och chips igårkväll. Tyvärr åkte Linnea hem men jag stannade och sov kvar. Imorse när vi vaknade diskuterade vi skolkortskläder och lite annat. Jag kollade igenom Isabelles klädstång som hon nu satt upp i rummet. Hon har massa kläder!

Sen innan jag åkte hem kom deras hund Krut och ville förstöra för oss när vi bäddade :) Se så söt han är! Jag har verkligen börjat gilla hunder och de verkar gilla mig, inklusive Krut :) Förrut en gång när jag var hos Isabelle så sprang hennes andra hund runt efter mig och skulle hoppa upp på mig. Sen har vi ju Mellvin som tar mina skor ;) haha
Jag måste ju också nämna att jag tog mig ut på en springtur när jag kom hem med Robin. Han orkar mycket mer ön mig och var väldigt pushande x) haha

Här är Krut



Både Isabelle och Krut


// Elaine


Från skoldatorn

När jag startade "min" dator  i skolan i torsdags igen och kollade på bilder så hittade jag såklart de här bilderna på Lovisa och mig som vi har tagit på några lektioner x) haha

Har pekar vi på vår gamla lärare Lars ..haha




Oj vad man ser bra dum ut! x)

// Elaine

Gjorde stan i ösregn

Hej!!

Oj vad det har regnat idag! :O Jag var till stan med mamma och lillebror och hade utan paraplyet blivit ritkigt dygnsur..I alla fall så var jag på något konstigt humör - tror att regnet gjorde det. Jag visste varken ut eller in x) I alla fall så åt vi lunch på IKEA, köpte skor på stadium och hälsade på mormor och morfar. ´Där fick vi massa fika och sen så köpte vi godis på vägen hem. Så ja, känner mig inte alls nyttig. Hade gärna gått ut och gått om det inte hade regnat så mycket! :(

Jag handlade bara 3  scrappbookingsaker för 10 kr /st på rea. Så så mycket onödiga saker blev det inte idag i alla fall.

l

// Elaine

Nina ricci

Alltså jag får ångest över alla parfymer, vill bara ha fler och fler!! hjälp mig! x)

Den senaste ångesten handlar om en parfym som jag vet kommer försvinna. Som rubriken säger är den från Nina Ricci. Det finns en hel kollektion med massa flaskor som ser ut som äpplen och jag tycker de är så himla söta. När vi åkte till Paris så ville jag köpa en grön som var limited edition men jag sparade de pengarna eftersom jag ju skulle till Paris. Sen så när jag åkte till Finland samma år så hittar jag 4 små äppelparfymer i en förpackning - varav två var gröna. På något konstigt sätt lyckades jag hindra mig från att köpa dem trots att jag gick där och tittade på dem hela tiden. Sen så försvann såklart de där och det gröna äpplet. Om jag ångrade mig att jag inte köpte dem...

Men nu när jag var till Riga fanns det en ny litmited edition som var matt rosa. Dock hindrade priset på 400 kr mig att köpa den och jag har ju trots allt så många. Fast sen när jag var och åkte båt med Niclas i söndags så hittade jag den matta rosa där också. Det var så att en expedit plockade fram dem som likheten till en annan doft som jag velat ha ett tag (visar den sen). Däremot visste jag inte om jag åter igen ville lägga ut 400 kr så jag köpte den inte. Men nu har jag kommit på att jag nog vill ha den men snart kommer den vara borta och jag hittar den ingenstans. Den verkar bara finnas på båtarna....jag som har åkt båt 2 gånger i år!!!x)

Jag vill ha den rosa, så jag ångrar mig...!!!!

Här har vi den matta rosa som är i begränsad upplaga nu:


Här är den gröna som fanns för 2 år sedan:


Sen finns det också de här:







Är det inte söta?
Ingen som förresten vet var jag kan hitta den matta rosa, förrutom på en båt?

// Elaine

// Elaine

Duktig!

Hej!!

Idag har jag haft engelska och svenska i skolan, skrev en text men inte så mycket mer. Sen när jag kom hem blev det däremot fart! Jag bestämde mig för att gå ut och springa i mina löparskor, har ju inte provsprungit dem fören nu. Jag hade skavsår men tog både en hushållspappersboll och riktigt bra skavsåsplåster på det så det funkade bra att springa ändå. Kände faktsikt knappt något. Det jobbiga vara bara att springa såklart, blev riktigt trött. När jag kom hem gjorde jag situps,  plankan och rockade rockring sen. Efter det tog jag en väförtjänt dusch :)

Men inte nog med det så fortsatte jag att vara lite duktig om jag får säga det själv. Jag satt med Ipaden i lugn och ro, läste anvisningar för hur jag skulle göra med det här att ladda ner appar. Jag har ju aldrig fattat det där eftersom jag inte sysslat med sånt...haha Men jag lyckades som sagt fixa massa konton och så :) Så nu sitter jag med Ipaden ganska ofta så det är otur att jag inte kan blogga från den....!!!:(

Så eftersom att jag varit ganska duktig idag och det är helg tycker jag att jag förtjänar lite godis nu såhär på fredagen! ;)

Har ingen ny bild idag så det blir en annan från i söndags


// Elaine

Seventeen magasine

Mamma köpte med en tidning hem till mig i förrgår - Seventeen magasin. Tänkt prova köpa den ny när jag är 17 ;) haha. Jga tänkte också att det kunde vara bra att läsa lite engelska. Det är ju i den som de som vinner Amercias next top model hamnar. Dock är det ju ingen ny vinnare som kan pryda ett nummer än så det gjorde Emma Watson. I all fall så fanns det några tips om hur man kan stressa ner när man är stressad. Vore bra om det funkar :)  Sen så fanns det också ett parfymprov från Justin Bibers nya parfym. Det var Niclas som såg att det var ett prov -inte jag ;) haha. I alla fall tänkte jag meddela att det doftade gott! :)



// Elaine

Ipad!



Här har vi den - mina nya (lånade) och snygga Ipad! Jag var den enda som gillade den lila färgen på fodralet. Framsidan var inte så värst snyggt dock, kan jag hålla med de andra om. Hoppas på att vi får designa egna fodral sen;) För jag orkar nog inte köpa ett annat för egna pengar...

I alla fall så känner man sig riktigt modern med den här i handen. Det enda tråkiga är bara att man inte kan blogga ifrån den som sagt :( Jag fattade inte hur i alla fall...


// Elaine

Första dagen i 2:an

Hej!!!

Jag hade glömt hur kul jag har i skolan ändå med alla kompisar. Igår var jag inte så pigg på skolan som sagt men det blev som jag hoppats och trott bara bra när man kom igång. Det enda jobbiga kommer nig bli att ta sig hem sent på kvällen i vinter. Men det får jag ta då. Dock skulle jag vilja ha lite mer idrott kanske..... Det är inte något jag annars skulle säga men nu har jag ju faktiskt köpt nya skor och vill försöka komma igång ju..x) haha Men allt blir nog bra. Gillar de nya lärare som jag fick och de nya designämnena. Hade första fotolektionen idag, 3Ddesign-lektionen och bild och form. Ser fram emot alla saker jag ska få göra :) Ska gjuta något i betong, rita "min" lägenhet i ett program i datorn (som arkitekter gör) och lära mig att fota med en systemkamera. Hur kul låter inte det?! :D

Just det: Sen har jag ju fått en Ipad idag!!! :D Dock var internet segt för mig men det ska funka sen. Jag håller på att försöka lära mig nu och provade anteckna i den på historielektionen. Men jag ska ladda ner lite saker också som Niclas och Robin ska fä hjälpa mig med :) Tur att man har dem säger jag som är ganska otecknisk! haha
Vi ska även kanske få designa nya skydd till Ipaden sen också ;)

Så här såg jag ut första dagen i 2:an. Att jag redan går i tvåan alltså...nyss började jag ju ettan...x)
Sen tog jag några bilder på Ipaden (det är så kul!) som jag ville lägga upp här men det gick inte :( Synd, jag som hade tänkt ta ett kort för varje dag nu x)

Blixten gör att mian ögon ser lite läskiga ut men försök att inte bli skrämda...haha


// Elaine

Packat & klart

Det här inlägget fick rubriken som ett resprogram..men jag ska såklart inte ut och resa. Jag börjar ju bara skolan imorgon! Jag hade redan packat det mesta igår men nu kan vi säga att allt är helt klart. Nu ska jag bara försöka komma upp imorgon x) Bara det blir fint väder så blir jag glad. Blir piggare då, även om jag ska till skolan. Jag får ju träffa Lovisa, Amanda, Sara och Ninni igen!! :D

Jag har en ny väska i år som jag och mamma beställde i våras till reapris. Tror det var ca 250 kronor? Vi bestämde sen att jag skulle ha den i alla fall. Tycker det är kul med lite förändring varje skolår. Dock verkar den bli ganska tung fast man har lite saker i tackvare kulororna/nitarna på x) Men snygg är den!!



Som man ser på bilderna skiftar färgen lite i olika ljus

Sen hittade jag det HÄR  och här gamla inlägget på förra bloggen. Där berättar jag och mina förhoopningar inför gymnasiet dagen innan- precis som idag. Men nu vet jag hur det gick och hus det ska bli. För ett år sedan visste jag inte alls.

// Elaine

Hejdå sommarlovet!

Det här sommarlovet har nog vairt en av de bästa i mitt liv. Eller ljuger jag nu? Självklart har alla sommrar varit roliga men det här året har jag hunnit med så mycket. Fast när jag tänker efter tycker jag att tiden har gått så himla fort och att jag hade kunnat hunnit med mer ändå..haha. Nej men jag är ledsen över att det snart går mot höst men det ska bli mysigt också. Jag tror i alla fall att Niclas och friheten (då jag har kunnat åkt moppe dit jag vill) har gjort att jag känner att det varit en bra sommar - såklart mina kompisar också!! :)

Jag gjorden en liten lista över det som jag ville hinna med i början av sommaren. Så här såg den ut och jag har kunnat stryka öve rmånga saker :)

Ha vattenkrig
Fira våra dagar (Niclas och mina månadsdagar)
Träffa Niclas
Se Eric Saade med tjejerna
Lasergame
Fira pappa
 
Fira mamma
sommarjobba 3 veckor
Bada massor
Träffa Lovisa
Fylla 17 år
Trakor-race
Träffa Josefine
Åka till Stugan
Spela minigolf med farmor
Spela minigolf med min morbor
Åka till Riga
Vara med Isabelle
Träffa Ellinor
Träffa Pimpim
Åka ut med Niclas båt
Hälsa på Carina
Se Niclas gamla hus
Grillkväll
Gröna Lund
Stan  

Vissa saker har natuligtvis tillkommit under sommaren. Men jag har visst hunnit med mycket!! :)
Här är några utvalda bilder, tack alla för denna sommar!! Även om somamren inte är slut ritkigt än!!!




















Det har varit ett härligt sommarlov så många bilder blev det!!

// Elaine


Promenad

Idag är det min sista dag på sommarlovet och imorgon börjar allvaret igen. Har lite ångest över att bara komma in i rutinerna men det ska nog gå ganska bra :) Just nu försöker jag bara njuta av det fina vädret och jag tog därför en promenad i mina nya easytone. Allt jag gör går bäst när jag får lust och inspiration till något. Men så är det väl med alla? Sen efter promenaden gjorde jag några situps, rockade rocking och lyssnade på musik. Jag ska försöka börja hålla igång med träningen lite nu, Hoppas att jag kan hinna motionsimma lite, gå promenader och sen såklart vara med på idrotten i skolan- det har jag alltid varit men.

Här är man redo för att gå ut och gå i sina nya skor, som tyävrr inte sitter riktigt bra än. Men luftkuddarna under som är det speciella för skorna är ritkigt roliga!



Någon mer förrutom Niclas och jag som börjar skolan imorgon? Isabelle och Markus har sån tur som börjar på fredag...haha

// Elaine

"Det är små detaljerna som gör det stora helt"

Jag fick en utmaning av Lovisa igen och den här gången var det att fota mina favoritdetaljer - de små detaljerna som gör det stora helt. Det tycker jag var en riktigt fin mening! För vad vore mitt rum utan alla mina saker (som jag vet är för många för mitt lilla rum :P)? Jo trots att det skulle vara rent skulle det vara ganska opersonligt. Så jag tro inte att någon som läser min blogg är förvånad att se att jag har fotat dessa saker? haha Men för de som inte känner mig säger det en hel del om mig - som Lovisa också sa :)


Självklart har mina kära eiffeltorn en plats i mitt hjärta! Har räknat ut att man kan hitta 10 eiffeltorn i mitt rum om man letar. Det största på bilden köpte mamma när hon var i Paris när hon var 17 år och det lilla köpte jag när jag var där för 2 år sedan - när jag var 14 år.


Parfymer är något som jag har svårt att låta bli att älska. Tycker att flaskan är minst lika viktig som doften och det är därför alla mina parfymer står synliga som en viktig detalj hos mig.


Mitt pyttelilla fat med smycken och ploppörhängen. Här ligger även mitt hjärthalsband som jag fick av Niclas när vi hade varit tillsammans i en månad. Kan inte beskriva hur glad jag var när jag fick det. När jag inte har det på mig är det en viktig detalj som lyser upp mitt rum.


Mina två serieboxar som fast att det inte är små och lätta gör mitt rum till mitt. Jag kan se de två bästa serierna i världen (enligt mig) när jag vill - Vänner och Förhäxad!



Min skivsamling. Visst man köper knappt skivor längre - förrutom jag. Tycker att det är så kul att ha den där lilla textboken och skivan i min hand och sen när jag blir äldra titta tillbaka på vad jag lyssnade på, om man nu kan spela cd-skivor då? Den franska musiken har alltid en plats i mitt hjärta t.ex.


De här två söta änglarna köpte jag som souvenirer från min farmors hemstad i Finland. Den lila för att jag gillar den färgen mycket och den gröna för att det är agustis ängel (för de är faktiskt månadsänglar)- det visste jag dock efter att jag hade köpt den lila. Men då gick jag bara och köpte en till. Sen nu har jag kommit på att den lila är Junis - alltså Niclas. Så det där symboliserar nu - Niclas och mig <3

Jag hade lätt kunnat tagit med fler saker, men jag måste ju begränsa mig någon gång och de här är nog de detaljer som alltså betyder allra mest för mig.

Vilka är era favoritdetaljer egentligen? Berätta gärna i en kommentar eller skriv ett blogginlägg som en liten utmaning! :)

// Elaine

16 Augusti

Idag gick jag upp tidigt - kl 8 och jag tänker öka till 7 imorgon för att inte få en allt för stor chock när skolan börjar. Sen har jag i alla fall hunnit med att lägga in musik på datorn, målat, sett ett avsnitt av förhäxad, tagit en promenad, rockat rockring och träffat farmor. Hon kom över och spelade spel en stund. Vi hade egentligen tänk spela golf vilket var lite synd att det inte blev så men istället blev det alltså fika och spel.


Bild från i Söndags när jag blev bjuden på båtfärd och smörgåsbord.

// Elaine

Arkitektur i Riga

Jag kom på att jag har glömt att puplicera ännu lite bilder från resan till Riga. Det är ju mer än en månad sedan som vi var dit x) Jag visste inte om det innan jag åkte dit, men Riga hade väldigt mycket arkitektur att se från jugend-tiden. Jag har ju läst lite smått om det på stilhistorian, eller mest haft föreläsning om det rättare sagt. I alla fall så fick jag veta om det på båten dit och tyckte det skulle vara lite kul att se det. Men eftersom vi hade hyrt en busstur fick jag bara se de husen på den typiska gatan igenom ett bussfönster i ganska snabb fart och sen var det för långt att hinna gå tillbaka dit. Det jag såg var i alla fall fina fasader.

Jugenstilen är de här lite kosntiga husen - i gamla stan i Riga såg jag  t. ex lite hus där huvuden stack ut från fasaderna och det måste vara jugend för det var är det här lite kosntiga. I Paris kallades stilen "art noveau" och de här gröna metro-skyltarna som man kan se i Paris är typiskt jugend.

I alla fall så fotade jag lite hus och jag tror inte att det är jugend-stil allihopa. Men jag tycker att det var lite fina och coola i alla fall, alla på sitt sätt. Det här var alltså en del av den arkitektur som man kunde hitta i Riga :



















Så gillar man arkitektur tycker jag att man kan åka till Riga och gå och titta på husen :) Jag tyckte att det var lite kul eftersom jag läst lite konst och stilhistoria i ettan. Dock är jag ju inte så jättemycket insatt men jag försöker lära mig även om inte arkitektur är mitt favoritområde.

// Elaine

Grå speldag

Idag har det varit speldag hos mig.Isabelle, Markus och Niclas kom hit för att "fira" att de andra två i "gänget" - Linnea och Frida började skolan idag. Vet att Frida har sett fram emot det och nog Linnea med så det gick nog ingen nöd på dem. Men vi hade det i alla fall jättekul och tiden sprang iväg. Vi han spela spelet som vi spelade förra gången  som är motsatsen tilll monopol, 5 sekunder och Risk. Niclas och Markus gick verklgien in för risk men Isabelle och jag tröttnade x) Så den sista tiden såg vi några avsnitt av vänner :)

Den här bilden är inte från idag men det är RISK vi spelar här. Man ska lyckas ta över hela landomrädet för att vinna men det tar en himla tid! haha. Bilden är också Markus och jag är de gröna gubbarna.


Sen så har jag fått se mitt preliminära schema inför hösten och först tyckte jag inte alls att det såg så bra ut som jag hoppats men nu verkar det faktiskt göra det ändå :) Med tanke på att jag kommer läsa måna designämnen och såklart franska + att jag slipper matte. Jag kommer inte vara så smart sen men det är så härligt att tänka på att jag inte kommer ha några matteprov!! :)

// Elaine

Båtfärd med smörgåsbord

Hej!!

Igår blev jag bjuden på smörgåsbord och båtresa av Niclas föräldrar. Det var så himla, himla snällt att jag blev bjuden på allt, verkligen! :) När det gällde smörgåsbordet fick jag såklart äta hur mycket jag ville. Synd att jag bara blev proppmätt, hade nu när jag tänker efter kunna ätit mer än när jag ätit allt då, man var jättemätt x) Men det var gott i alla fall. Jag åt massa lax, kyckling, potatisgratäng, chockladmouse, äppelklaka m.m. Nu vet jag en som är avundsjuk, Lovisa? ;) haha. Sen spelade vi i lite automater och Niclas brorsa - Matte vann mycket pengar.

Sen så fick jag med mig Niclas in i TaxFreen men han blev så snurrig av alla parfymer att han fick gå därifrån en stund och då gick hans mamma och jag och luktade på lite parfymer. Vi kom fram till att en Marc Jacobs- parfym luktade väldigt fräscht och Beyonces heat var väldigt fruktig. Sen när även jag var snurrig gick jag över till godiset jag med.  Så den här gången blev det inge mer än godis handlat för min del. Det var nog ganska bra det. Fast såklart har jag lite ångest över om jag ändå skulle ha köpt en parfym jag vill ha eller inte...x) Observera att jag funderar på sånt länge och inte tar första bästa parfym x) haha

Sen ska jag berätta att vi var först på båten och först i kön till smörgåsbordet, det ni ;)

Här är lite bilder från när Niclas och jag var ut på däck och bland spellautomatertna:




Jag hade min svarta byxdress från H&M tillsammans med mina skor från skopunkten, halsband från guldfynd och väska lånad från mamma.


// Elaine

Beroende...

Jag har blivit berpende av det här... xD haha



Först var det kungen som jag spelade, sen harpan, därefter spindelharpan och nu det här..har även varit pinball någon gång... Vad sen?

// Elaine

Klipporna

Jo nu ska jag berätta lite om igår: Jag, Niclas, Linnea och Pimpim åkte in i den djupaste skogen (för mig är det det x)) och badade vid klipporna. Jag hade aldrig varit där men Pimpim bor inte alls långt ifrån. I alla fall så blev det bara vi för Frida, Isabelle, Markus, Sofie och Ida kunde inte. Men vi hade det i alla fall jättemysigt. Vi satt där, tittade ut över vattnet, åt köpta mackor, mazariner, bullar, kakor och godis. Inte så nyttigt men snart är ju lovet slut. Men det var i alla fall jättegott! Niclas och jag badade också- jag två gånger och han tre. Han är inte en badkruka kan jag säga! Vi tjejer tittade på när han hoppade i med coca-colaflaskan för att kyla den i vattnet. haha

Först när vi kom såg inte vädret så bra ut men sen sken det upp och när vi skulle hem ville man nästan inte åka x) Niclas och jag åkte i alla fall förbi där han bott förrut på hemvägen, vilket var ett mysigt hus.











Min prins <3

En riktig mysig dag!

// Elaine


Sista morgondoppet

Hej!

Idag är jag pigg och glad, solen skiner och jag har varit och simmat med mamma för sista gången i år. För några år sedan gick jag med mamma många fler dagar än jag har gjort nu. Det tog liksom ett bra tag innan jag orkade pusha mig själv x) Var ganska trött efter skolan och sen 3 veckor av sommarjobb då man gick upp kl 4 ju i två veckor. Därför ville jag gärna vila ut på morgonen. Men jag har i alla fall simmar lite. Förra veckan då jag fyllde år gick jag ju och simmade 5 dagar (inklusive på min föedelsedag) och igår gick jag också. Så sammanlagt har jag simmar 7 dagar - en vecka. Det blev 1000 meter idag som några dagar förra veckan också. Tyckte att det var ju sista gången så du kunde jag allt ta i ;) Det är faktiskt jättemysigt bara orkar gå upp ur sängen, jag lovar :)

I alla fall så ska jag försöka ladda inför skolan nu. Ska träffa Niclas och lite kompisar. Igår träffade jag t.ex Linnea, Pimpim och Niclas. Det kommer upp ett annat inlägg om det sen ;) Sen har jag en utamning av Lovisa at fixa :)


Bilden är hämtad från Bing.  Åh vad jag vill bo och han enpool så här!!

// Elaine

Färglada påsar

Kolla vilka snygga påsar min frissa har! Jag får en när jag handlar schampo eller hårfärg och i onsdags när jag köpte hårfärg var en påse egentligen inte nödvändig. Men eftersom de är så coola tog jag emot en ändå men eftersom de finns i flera färger så fick jag två till haha. Tror att jag redan har en gul. De är i alla fall från goldwell.



Coola va? Det tycker i alla fall jag som gillar färg! :p

// Elaine

Sommartopp

Vad söt den här toppen här toppen är! Hade varit mysigt att ha nu i sommar men hade nog inte hunnit använda och nu är ju sommaren nästan slut. Eller det är i alla fall inte läge att fortsätta handla sommarkläder kanske. Även om den här är på Rea för 149 kr på H&M. Tycker att det är lite synd att allt ska reas så fort och höstkatalogerna ska komma så tidigt. Man hinner aldrig leva i nuet riktigt...:( Visst man kan ju ha toppar på hösten men iband vill man ju ha något varmare då...

Eller är det bara jag som känner så?
 
































// Elaine

Ute på sjön

Hej!

Igår invigde Niclas och jag min vänner-box genom att börja på andra säsongen för vi har redan sett alla första avsnitt. Sen idag så åkte vi ut med deras båt som vi gjorde en kväll tidigare på lovet. Den här gången stannade vi i en vik där det var sandig botten som sedan blev lerig och läskig med sjögräs. Men man kunde gå ut en bra bit och det var varmt och mysigt att ligga och sola, grilla korv och fika i solen på klipporna efter. Men fast att det blåste lite så var det ganska varmt i vattnet (18 grader) så det var helt okej att bada :) Sen på hemvägen satt vi i fram när vi flög fram på vågorna i vinden.

Sen när jag kom hem nu på kvällen fick jag pappas hemagjorda pizza och efter det tog jag en promenad i mina nya easyton och med ett par stavar. Det är mysigt att ta en promenad på sommarkvällarna! :)

Just det: Zingo (Niclas hund) fyllde år idag! :) Mellvin fyllde ju år i förrgår och i present hade han fått en mjukisand som han var helt galen i. Han sprang och flängde med den överallt. haha
Sen så fick jag också se min kompis Sofie, som jag inte träffat på ett år, rida förbi Niclas :)

Alltså har det här varit en bra dag. Vill verkligen ta del av alla dagar nu innan skolan börjar. Men eftersom ju Zingo faktiskt fyller år så påminner jag om att ni kan rösta på dem i fototvälingen hos granngården HÄR (bilden längst ner till vänster på pudlarna). Jag vet att många har röstat och det vet jag att det är glada för ;)

Nu efter all denna text kommer det lite bilder från idag! x)





// Elaine

Smycken

När jag fyllde år (har redan gått en vecka sen dess! :) så fick jag lite smycken i present. Av farmor fick jag en liten berlock, av min faster ett par coola örhängen och av mormor matchande halsband och örhängen i glas.

Här är det som jag fick av mormor. Gillar färgen!
Jag har ökat ljusstyrkan i bilden för att jag tyckte man såg smyckena bättre då.


Här är örhängena som jag gick av Annette - min faster. Gillar att de liksom inte slutar bakom örat utan fortsätter och sen diamanten i det hängande hjärtat. Modernt!


Man ser dock inte örhängena så bra på den här bilden. De var lite knepiga. Därför har jag en bild här under där örhängena är i asken och sen bredvid har vi berlocken som jag fick av farmor.




// Elaine

Minimarkers

Hej!

Imorse var jag morgonpigg, gick upp kvart över 8! Försöker vänja mig lite inför skolan även om man bra gärna vill ta vara på den sista veckan av lovet. I alla fall så fick jag med min min lillebror ut på en promenad. Jag hade tänkt prova mina nya easytone -gåskorna men jag tänker provgå dem inne lite mer först så istället tog jag löparskorna. De var väldigt bra dämpning och i dem gick jag lika fort som Robin ;) haha Dock måste jag gå in dem lite mer ändå tror jag...

På tal om skolan i alla fall så hittade jag de här söta understyrkningspennorna igår. Behövde egentligen inte något nytt till skolan men de här såg så söta ut och kostade bara 10 kr! :ODessutom skulle de ha olika dofter och då blev jag lite nostalgisk för de fick mig att tänka på doftpennorna som  vi hade på dagis. Det är längesen men jag minns dem ändå. Älskade dem! Men de här pennorna gjorde mig såklart lite besviken om man tänker på priset. De luktar lite men hade velat att de gjort det mer och sen så gick en sönder när jag öppnade den :( Man får väl vad man betalar för antar jag... Men lite funkar de ju allt och de ser ju så söta ut i mitt pennskrin! ;)


Men dofterna :Vindruvor, jordgubb, appelsin, banan, melon och mint

// Elaine

Rösta på Zingo & Mellvin!

Nu vill jagg att någon hjälper till med en sak. Niclas hundar, ni vet söta Zingo och Mellvin har blivit finalister i en fototävling på Granngårdens hemsida. Jag tycker att det var jättekul och bilden är så himla söt! Jag har självklart röstat och det vore kul om någon mer som tyckte den var fin röstade för Zingo och Mellvins skull :)

UPPDATE: Igår var det också Mellvins födelsedag och minns jag rätt fyller Zingo år imorgon.. !! :)

Klicka bara på bilden för att komma till hemsidan och sen klicka den här bilden som "min favorit" :)



// Elaine

Minishopping, fika hos mormor & klippning

Hej!

Nu är jag allt trött...Var och fikade hos mormor och morfar idag med Robin :) Tänkte passa på att hälsa på dem nu innan lovet är slut. Före det så var vi och shoppade lite. Eller jag försökte lite smått (kände mig dock ganska snål) och Robin försökte övertala mig att allt var onödigt x) haha. Såg en jättefin ring på indiska på rea, det var en guldig fågel som liksom stod på ringen som om den var en pinne. Men jag köpte den inte för istället blev det två hårklämmor från H&M som jag gått och kollat på två gånger nu, och sen en stor men lätt lite oversize tröja som jag såg på indiska för någon dag sedan. Lyckligtvis hade de kvar den, för det var faktiskt på rea. Kanske var den lite stor men vill ha en sån tröja och gillar den neutrala färgen. Så 65 kr (halva rea-priset) gav jag för tröjan på Indiska och 29,50 kr st för hårklämmorna. Tycker de är riktigt söta!!!

Sen nu på kvällen så var jag och klippte mig. Jag vet jag klipper mig ofta men jag trivs faktiskt med det fast att jag tycker att det blir kort direkt när jag gjort det. Men jag känner att mitt tunna hår behöver det och dessutom är det mysigt att få fika hos sin frisör ;) Sen diskuterade vi idag vilken hårfärg jag skulle välja nu. Hade velat bli mörk igen till skolkortet men tar det nästa år eftersom jag blivit ganska fint solblekt i håret nu. Dock kommer jag gå från skandinaviskt blond till brunett sen igen!




// Elaine

Welma?

Titta så lik jag är smarta Welma i Scooby -doo! :) Det är Markus, min kompis och Niclas bästa kompis glasögon som jag fick prova i lördags. Jag som inte hade några glasögon på mig hade gärna velat beållt dem för jag såg faktiskt ganska bra med dem. Kanske har Markus och jag samma styrka? ;) haha Nej så är det nog inte. Men jag tycker det var snygga! :)

Ser jag inte lite ut som Welma ändå? Det var vad de andra sa i alla fall x)


// Elaine

De perfekta höstskorna!



De här snygga skorna som Rachel bilson har är det par skor jag jag letar efter inför hösten och vintern!! Dock kommer jag ju aldrig få dem men kanske några med samma stuk? Rachel matchade dem dock inte så bra tycker jag, de hade passat bättre till mina jackor ;) haha




// Elaine


Ikon till bloglovin

Hej!

Vilket regnväder det blev idag, det som var så fint på morgonen...Men jag hade faktiskt väntat det lite och det verkar ju vara varirande väder hela den här veckan över hela Sverige. Så det blev i fall så blev det ingen promenad för mig som jag hade tänkt utan har varit inne hela dagen. Jag läste lite tidningar när det åskade och sen så ritade jag på en sak som jag påbörjat förrut och lyssnade på mina nya skivor sammtidigt - alltså Eric Saade och Jennifer Lopez. Oj vad jag nämner Eric Saade hela tiden nu märker jag..x) haha

Tänker visa det jag ritar på lite senare, samt börja fylla på min "design de Elaine - kategori"  när jag bröjar skolan och får lite nya designuppgifter.Jag har varit väldigt dåligt på att pyssla med sånt hemma nu det här året..:( Gillar det inte. I alla fall så kommer det förhoppningsvis mer och såklart kan man om du vill (jag blir jätteglad då) se mina gamla saker som jag gjort och ritat på min gamla blogg HÄR!

En annan sak som jag skulle bli jätteglad över är om någon la till min blogg på bloglovin. Jag har lagt till en ikon (blinkande eiffeltornet) som tar en dit. Passande ikon för mig va? ;) haha
Jag vill gärna ha lite fler bloggar att läsa också :)

bloglovin
Följ min blogg med Bloglovin

 // Elaine

Vännerbox och filmer!

Jag bara äääälskar tv-serien vänner. Den är så himla bra och rolig! Har sett de flesta avsnitten men kan se dem om och om igen. Därför beställde jag en box med alla säsonger från cdon.com för 700 kr på rea här om dagen. Igår kom paketet - ett riktigt stort paket. Jag passade nämligen på att beställa lite mer för födelsedagspengarna. Det blev 3 filmer för 199 kr - Eclipse (som jag konstigt nog inte sett än..pimpim; jag du kan få låna den sen när jag har sett den :)) Letters to juliet och Dear John. Sen blev det också Eric Saades gamla skiva. Fick ju den nya i födelsedagspresent men det finns några låtar jag tycker om på den här gamla med.T ex It's gonna rain anyway, den är bra! :)







Jag har lyckats få Niclas fäst vid vänner också så nu har han tur och får se säsongerna gratis ;) haha

Vi har faktiskt funderat lite och kommit fram till att vårt "gäng" - Jag, Isabelle, Linnea, Markus, Frida och Niclas är som vännergänget. Tyvärr är det ju inte 4 tjejer och 2 killar i serien men Markus är väldigt lik Ross, Isabelle Rachel, Niclas Chandler, Linnea Pheobe. Sen är jag Monica och Frida fick bli Joey x)

Men lägger man ihop våra bokstäver blir det faktiskt F.I.L.M.E.N! haha. Det kanske skulle bli vårt gängnamn? ;) haha

// Elaine

Ahlgrensglass

Hej! Vad fint med en solig dag, fick inspiration från Niclas igår så jag gjorde varma mackor till mig och lillebror idag. Trodde dock att det skulle vara regn idag och de närmaste dagarna...

Igår smakade jag en ahlgrensbilar-glass som vi köpte av glassbilen för några veckor sen. Köpte smackis också men råkade få fel smak, ville ha laktris men såg inte att jag fick kola förren när det var försent :( I alla fal tycker jag att den här glassen var helt okej. Trodde den skulle smaka konstgjort men det gjorde den inte. Dock har jag lite svårt våfflor. Gillar hellre att ha glassen i en bägare eller strut. Tycker typ att det blir för "hårt" mot glassens konsistens x)

Någon annan som smakat den?



// Elaine

Den begåvaste som jag vet

Jag tittade nyss på Lotta på Liseberg där Eric Saade uppträdde och jag säger bara: GUD VAD KÄND HAN HAR BLIVIT! :o Alla blir ju helt galna av att se honom. En tjej hoppade på honom och kramade honom. Även jag tycker att han är riktigt bra, både på att sjunga men också personlighetsmässigt.

Men självklart slår någon aldrig min pojkvän. Gillar verkligen att höra honom spela och vet att jättemånga håller med mig :) Jag vet att det kan bli något stort av honom! :) <3



Det här är från i början av Juli på hans skolavslutning. Han och två av han musikkompisar gjorde det här improviserade framförandet!
Det är alltså pratet och upplägget som är improviserat.


Visst har jag rätt?!

// Elaine


Grillkväll

Nu tänkte jag berätta om lördagskvällen hos Linnea. Hon hade bjudit dit oss där hon hade rost potatis och grönsaker i ugnen, grillade kyckling och kött och sen hade hon gjort glass själv. Isabelle hade vari assistent och bakat brownies och kladdkaka till efterrätt. Gud så gott och välgjort alltihopa var! (Jag som inte alls kan laga mat...)Sen var det riktigt mysigt och trevligt. Vi var Niclas, jag, Linna, Isabelle och Markus. Frida kunde tyvärr inte komma :( Vi spelade i alla fall kubb, sällskapspel och poker. Riktigt roligt!! :) Sen ville även de andra gå på en liten spökrunda mitt i natten men det enda vi stötte på var en liten söt igelkott. Tur säger jag ;)

Här är bilder som jag och Isabelle tagit:

Först fick vi en alkoholfri fördrink med smak av jordgubbar av värdinnan






Jag och Markus händer


Niclas

Sen fick vi potatisen, grönsakerna, kyckligen och köttet med bröd och dricka till!




Värdinnan (Linnea) och Isabelle


Isabelle

Sen grillade vi marshmallows

Linnea




Sen spelade vi kubb och sällskapspel

Isabelle och Linnea



På kubben körde vi killarna mot tjejerna och fast att vi kämpa tapert (jag och Linnea utan linser + Issa med bra syn) så förlorade vi x) Sen så vann Markus på sällskapspelet "sätt sprätt på miljonen". Tillskillnad från monopol skulle man inte vinna med mest pengar utan men skulle bli av med 1 miljon. Det var kul! :)

Sen så fick vi brownies och kladdkaka som Isabelle hade bakat tillsammans med glass som Linnea hade gjort och färska hallon på det. Super gott!!




Jag innan fikat

Sen spelade vi poker och åt lite godis och så


Niclas och jag

En mysig sommarkväll i Augusti 2011 är var det här var och jag kommer minnas det som! :)

// Elaine

There's a big, big love in the air

Hej!

Igår åkte jag till Niclas efter att jag hade storshandlat skor. Vi spelade ett av mina frågspel med hans mamma. Jag vann men blev väldigt slut i huvudet i slutet av sista ronden x) Men det var kul i alla fall såklart, jag älskar frågespel! :). Sen nu imorse så gjorde vi varma mackor till frukost/lunch och sen nu när jag kom hem gick jag en promenad med Robin. Ska rocka lite rockring också strax ;) haha Jag ska också sortera bilder och berätta om grillkvällen. Han inte med det igår.

Den här gången tog Mellvin mina skor igen - två gånger! Han är riktigt söt han. Han måste gilla mina skor men frammför allt att bära runt på saker. Det var inte bara mina skor som låg på gården...haha

En bild som jag tog på Niclas för inte så länge sen :)


Visste inte riktigt vad jag skulle sätta för rubrik så valde en mening ur Eric Saades låt - big love. Tycker den passar bra också :)

// Elaine

Två skivor och en film

Gillar den här låten!



Fick Eric Saades skiva i present av mn morbror och även Jennifer Lopez. Sen fick jag också filmen"when in rome" som Kristen Bell är med i. :)


// Elaine  

Träningskor

Hej!

Igårkväll var jag på grillkväll hos min kompsi Linnea, tänkte berätta mer om det sen. För idag har jag varit med mamma i stan och provat idrottskor. Jag fick pengar till det i present. Det jag länge velat ha är ett par easytone. Så jag köpte ett par sådana nu när jag hade fått pengar. Sen så köpte jag också ett par löparskor till idrotten som var nedsatta från 1000 kr till 700 kr. Så jag gjorde verkligen av med pengar fast att det mesta var presentpengar som sagt. Men det gjorde lite ont att betlaa ändå x)

Men nu har jag ju två par bra skor att gå och springa i!! :D

Mina nya easytone som ska träna benen på mina framtida promenader

Först tänkte jag köpa lila men sen fanns det inte i storleken som jag köpte. Nen rosa hade faktiskt snyggare sula i vitt..

Löparskorna från Nike


För mig som helst lägger pengar på kläder från H&M och andra klädesaffärer (alltså inte sportaffärer) var alla dyra (enligt mig) priser en stor sak! haha

// Elaine

9 månader med en prins

Som skrivet hade Niclas och jag månadersdag den 3:e Augusti - på min födelsedag. Mysigt!! :)
Han kom över och grattade mig och sen gick vi en promenad. Har några bilder på oss ifrån kvällen. Tycker att de blev riktigt fina!! :) <3 <3

Den här första är min bakgrundsbild på mobilen :)




// Elaine

Översvämning av smink

När jag städade igenom mina lådor med smink och smycken inför en fördelsedag hittade jag en massa. Konstig som jag är gjorde jag som med klädrensningen och räknade ut att säkert nästan mer 50 % av mitt smink hade jag fått från tidningar och kanske 20 -15 % hade jag fått av mamma eller min faster t.ex. Alltså köper jag ändå inte så mycket smink. Det mesta jag löpter är mascara, foundation och läpplans någon gång.

Här har vi en bild på allt mitt smink:

MEN mycket av sminket använde jag ju inte och måste ju ha varit ganska gammalt så det slängde jag. Det var duktigt av mig tycker jag (jag som inte gillar att slänga saker) och sen blev det mycket mer ordning i lådorna :)


// Elaine


Au champs-Élysées

Nu ska ni få höra en gammal fransk låt av en sångaren Joe Dassin. Första gången jag fick höra den var på en franska lektion i 8:an eller 9:an då låten fanns i arbetsboken. Jag gillar ju nästan allt som är på franska så jag lärde mig refrängen och sen dess har jag lyckats nöta in den i min lillebrord huvud också ;) haha
Sen nu hittade jag den här videon till där någon har lagt in bilder på de ord han sjunger så det är lättare att förstå texten, både om man kan lite franska eller inget.

Så ni som vill lära er franska kan ju lyssna här om ni får för er. Låten är ju gammal men jag tycker att den är chic och enkel. Jag ska passa på att lära in hela den så jag kan och förstår hela låten sen :)



Je m'baladais sur l'avenue le coeur ouvert à l'inconnu
J'avais envie de dire bonjour à n'importe qui
N'importe qui et ce fut toi, je t'ai dit n'importe quoi
Il suffisait de te parler, pour t'apprivoiser

Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées
Au soleil, sous la pluie, à midi ou à minuit
Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées

Tu m'as dit "J'ai rendez-vous dans un sous-sol avec des fous
Qui vivent la guitare à la main, du soir au matin"
Alors je t'ai accompagnée, on a chanté, on a dansé
Et l'on n'a même pas pensé à s'embrasser

Hier soir deux inconnus et ce matin sur l'avenue
Deux amoureux tout étourdis par la longue nuit
Et de l'Étoile à la Concorde, un orchestre à mille cordes
Tous les oiseaux du point du jour chantent l'amour

Champs-Élysées är en så fin gata. Det var jättehäftigt att åka buss upp mot triumfbågen där. Hade varit kul att få gå in och strossa i några affärer där i solen också  när man var där förra året. Men nästa gång ska jag göra det! Bra en andledning att få åka dit igen;) haha
// Elaine

Två lika

I onsdags, på min födelsedag fick jag två likadana kort, ett från min faster och ett från min morbor. Säger det här något om hur de känner mig och om min stil kanske, när båda lyckas köpa lika kort?!;) haha Fick veta att båda var inne på ett annat också (tror inte de var lika i alla fall) men båda valde tillsist det här. Kul! 

 Tycker att de var riktigt häftiga och fina :)


// Elaine


5 Augusti

Hej! :)

Idag har jag hunnit med mycket. Var och badade med mamma på morgonen i solen när det var folktomt vid badplatsen. Det var jättefint och det blev lite mamma-tid. Var ett tag sedan man hade det nu. Sen var det riktigt skönt i vattnet :) Sen köpte mamma och jag korv och pommes fritt med räksallad till lunch.

Efter det träffade jag Linnea och Frida på stan. Hade tänkt att jag skulle fråga en sak om linserna men Frida lyckades hjälpa mig med. Jag hade bara varit lite blind så tur att jag slapp gå till optikern och skämma ut mig x) haha Sen hade jag tänkt kolla på idrottskor men kom på i affären att jag nog vill ha mamma med mig när jag gör det. Ser ni, mammor är allt behövliga ibland tycker jag faktiskt - väldigt mycket ;)

Jag hittade i alla fall inget annat, vilket var ganska tur det. Trodde dock att jag tappat min osynliga påse hela tiden.. haha. Vi köpte i alla fall glass och åt i solen. Jag var säker på att jag skulle ha en mjukglass med laktrisströssel och jag lyckades hitta en till ett billigare pris än där det var mycket kö. Men de 6 kronorna jag sparade spelade ingen roll för när jag hade ätit upp strösslet så gick glassen av på mitten och rammlade ner på marken :( Tur att jag han äta upp strösslet i alla fall då, älskar laktrisglass!

Först såg den ut såhär:

strössel på fingrarna...haha

...och sen så här:


Jag och mina fötter imorse:



Sen nu gick jag en promenad efter middagen, i fort tempo med min lillebror cyklandes bredvid mig halva vägen.

Det var näst sista fredagen på lovet det... får lite konstig ångest...:S

// Elaine

Födelsedagsklädd

Så här såg jag ut i onsdags på min 17- årsdag. Passade på att använda en klänning som jag bara har använt en gång och det var på solavslutningen i 7:an (vill jag minnas) - alltså för 3 år sedan. Den är väldigt fin och därför har jag nästan aldrig vågat använda den men tyckte att jag borde använda den nu innan den är för liten, den är trots allt köpt på barnavdelningen x) haha

Niclas tyckte i alla fall att jag såg ut som Kleopatra i den ;) haha




Hade turkosa naglar och matchade det med turkosa örhängen. Man ser det inte så bra på bilderna. Men jag gillade i alla fall färgkombinationerna med vitt, guld och tukost :)
Sen hade jag en matchande klocka.





// Elaine


Den årliga minigolfrundan

Hej! :)

Idag har jag varit till min morbor tillsammans med min lillebror. Vi hade nämligen vår årliga minigolfrunda. Förrut har alltid min morbror vunnit men förra året lyckades min lillebror vinna - det blev han jätteglad för! haha. Men detta år så vann jag och det tycker jag att jag förtjänade efter att jag fyllde år igår faktiskt  ;) Lyckades få 54 poäng vilket jag tror är nytt rekord. Sen efter vi skulle åka hem blev vi bjudna på glass och före golfen fick vi middag - grillat. Man har allt en snäll morbror som ju också lät mig vinna! :)


// Elaine

Min 17-årsdag

Hej alla! :)

Har vaknat upp till ännu en underbart fin dag. Var så glad över att vädret var fint igår :) tror inte det var det förra året...:( I alla fall så var det en toppen födelsedag och jag är så glad för alla som grattade mig på facebook, i verkligheten och här på bloggen. Blir så glad av det och kommentarer annars över huvudtaget också :)
Vill passa på att skriva att Fridas ord: "Grattis världens bästa Elaine!!" gjorde mig riktigt glad :) Men såklart alla andras med som sagt! Isabelle och Pimpim grattade mig flera gånger, naaw ;)

Men ja gårdagen var otroligt bra, min mormor, morfar, morbror, faster, farmor och granne (som är som en extra mormor för mig) kom och gav mig massa fina presenter som jag tänker visa upp sen. Mamma hade gjort smörgåstårta som vi åt och sen blev det fika och istället för tårta ville jag ha varm frukt med smält vitchoklad tillsammans med glass. Det är italienskt och kallas Gino - dock missade jag att ta en bild på det...  Men det var gott i alla fall!

Sen mot kvällen innan de andra han åka så kom äntligen min fina pojkvän på moppen. Pimpim kom även förbi, lånade böcker och gav mig en grattis-kram. Sen tog Niclas och jag en promenad i det fina kvällsvädret och sen åt vi min favoritmat - en jättegod kyckling. Efter det var jag bara med min pojkvän och tittade lite smått på tv med honom. Var så glad för att han kunde komma :) Hade verkligen saknat honom! <3

Var såklart glad att alla andra kunde komma också! :)









// Elaine


Bonne anniversaire à moi

Nu har jag varit 17 år i ca en timme. Fyllde år 9.40 då jag låg och simmade i vattnet. Gick med mamma som igår, men idag simmade jag 1000 meter för att det ju faktiskt var min födelsedag. Så när jag gick ner i vattnet var jag 16 och när jag gick upp 17 ;) haha

Jag vill inte verka för glad men naturligtvis är man väl det på sin födelsedag? Jättemånga har redan grattat mig på facebook, några kommentarer här och jag fick ett sms av min kompis Frida kl 00.20. Hon var den som var först ;) Förra året var det Niclas :) Är jätteglad för alla gratulationer! :) <3 Sen är ju vädret strålande. Kan inte bli bättre! :)

Sen måste jag ju berätta att jag fick min favoritfrukost (får det varje gång jag fyller) - skagenröramacka. Mmm den är så god!! Sen fick jag också de här paketen av mamma, pappa och Robin. Jag älskar pappret, som jag också fick en rulle av aom ni ser.



Paketen innehöll pengar till en par ordentliga idrottskor, två toffieefepaket och en biobiljett - den var från Robin :)

Sen har Niclas och jag också 9 månadersdag idag!! :) <3 <3

// Elaine

16 snart 17

Jag imorgon, om några timmar så är det min födelsedag! :D Då är jag inte 16 längre utan 17 som Niclas och många andra redan är. Förrut när man var liten kunde jag inte sova dagen före min födelsedag, tror de flesta vet vad jag menar. Dock börjar man redan nu bli mindre exalterad över att man fyller år. Jag tycker förstås att det är kul att bli äldre fortfarande, få presenter och att släkten kommer och grattar mig :) Men ja synd det där med känslan...Fast vem vet, jag kanske inte kan sova inatt? Har inte gjort det de senaste nätterna för jag är för utvilad ändå x) haha

Sen så blir man ju 17 år.. Gud vad man tyckte de som var 17 när man var liten var stora. Till och med de som var 15 år..haha Men nu när jag själv strax är 17 känner jag mig inte alls så vuxen. Visst jag har förändrats mycket, sepciellt första året i gymnasiet. Men när jag tänker på att jag är myndig nästa år, får övningsköra och närmar mig 20 mer än 10 år så fattar jag inte alls. Jaa känner mig för liten för att sätta mig bakom ratten t ex...haha.  Men jag ska börja övningsköra, det är itne det. Det jag menar är att tiden har gått så fort att jag själv inte hinner med. Dagarna går så fort nu med. Jag minns faktiskt min 16:de födelsedag väldigt bra och även den 15:de.

I alla fall så är jag såklart himla glad över att det imorgon är min dag! :)


// Elaine

Turkos på fötter och händer

Jag köpte ett nagellack från Maybelline i början av sommaren. Det såg riktigt så där härligt havsturkost ut och kostade ca 39 kr( tror jag). Jag har dock inte hunnit använda det än men tänkte att jag skulle måla nytt nu. Så jag testade det här nu efter att jag tvättat och filat fötterna ;) haha

Jag målade tånaglarna också för jag har inte gjort det på bra länge. Kommer knappt ihåg när jag gjorde det sist. Så nu matchar alla mina naglar i alla fall:) Dock blev jag lite besviken på färgen för att det behövdes två lager för att få det i den starka färgen jag ville ha. Men det ser ändå ut att vara bara ett lager som jag har målat på bilden..

Turkost på min födelsedag 2011 blir bra, älskar turkost!


// Elaine


Jag och lillebror

Jag och min fina lillebror :)


'

// Elaine

Städar idag

Hej!

Idag är det strålande väder!  Har varit och morgonsimmat 750 meter med mamma och ätit en god och nyttig frukost. Så känner mig hälsosam ;) Jag hoppas på sol imorgon med på min dag, annars blir jag fakiskt lite sur..x) För idag har jag faktiskt tänkt att städa hela rummet till min dag imorgon. Började lite igår och tänker snart sätta igång igen. Men det går lite segt för mig eftersom jag är en sån person (tillskillnad från min mamma och brorsa som är igång direkt). Jag måste fixa lite musik innan jag börjar så jag får lite energi. Jag lyssnar på Ola, Erik Saade och sen här om dagen lyssnade jag på Helena Paparizou. Kommer ihåg den här låten under för länge sen. Vilken känsla ibörjan. Får lust att åka till Grekland ;)

Någon mer som kommer ihåg den här? Någon som fattar vad jag menar för känsla, alltså introt? haha




// Elaine

En sommaroutfit

Jag har blivit fäst vid mina shorts som jag ju köpte för att ha nu på sommaren. Gillar att de är mörka och går att mtacha till det mesta. Sen kan man ha både ballerina, flipflops och höglackat till. Men man kan ju oxkaå ha dem med ett par strumpbyxor under på hösten och vintern - om jag nu ska härma min kompis Amanda xD haha

I alla fall är shorsten tillsammans med en blus en av mina favoritoutfits nu på sommaren. Hade det här på mig när jag var ut med Niclas och deras båt, idag när jag handlade och någon dag därinnan med. Då tillsammans med mina blå ballerinaskor.

Det här är alltså en av mina favoritoutfits denna sommar! :)


// Elaine


1:a Augusti

Hej!

Idag har jag varit och handlat med mamma inför min födelsedag på onsdag. Tänk att jag snart inte är 16 år långre...!:O

Sen var vi och kollade lite på kläder men det fanns typ ingenting köpvärt enligt mig förrutom ett par strumpor, peeling och den här tröjan för 69 kr som jag köpte. Tänkte att jag behövde en sån men hade såklart klarat mig utan den. Har i alla fall sorterat min garderob nu på kvällen som kompensation. Fick rensa bort massa gamla jeans. Några ska jag ge bort. Jag räknade i alla fall ut att 30 % av mina kläder/skor/badkläder/jeans/jackor tillsammans är saker som jag handlat på rea. Sen har jag fått ca 16 % av dem. Så min garderob är proppfull men den är till mitt försvar liten och jag handlar ganska ofta inte till fullpris ;P haha



// Elaine

RSS 2.0