25-28/2-19 Bokrea, Träning & Mindfullness

 
 
Den här veckan har jag fokuserat på att stressa ner och återhämta mig. Därför har jag tagit promenader varje idag. Ibland med Camilla, ibland själv, ibland i sol, ibland i molnigt väder. Sen var jag på bokreani tisdags och i samband med det köpte jag ett träningskort igen (som jag har tänkt hur länge som helst men inte prioriterat det). Så nu har jag börjat träna igen och det har blivit första prioritet. Dessutom kändes det precis som på grupppassen som jag gick på för några år sedan. Allt sitter i muskelminnet och det var som vanligt kul när jag kom dit. Utöver träningen har jag fortsatt gå på stresskursen och därmed också testat på Mindfullness. Jag köpte även en bok om det på bokrean. 
 
På skolfronten började vi sista kursen, examensarbetet, i måndags men jag har bara filat på min ansökan som ska in imorgon och planerat. Jag har gått ut lagom med allt den här veckan alltså.
 
// Elaine
 

Laddbordet Solar

 
 
Mer info :
Solar 
PAUS
 
Här är de sista bilderna på vårt laddbord Solar. För mer info och bilder klicka på länkarna över.
Dessa bilder har togs två dagar innan vi skulle åka ner med allt till Stockholmsmässan. Jag slipade på radier och lackerade den in i det sista - ett arbete som man idag självklart är glad att man lade ner tid på. Vi var alltså klara med bordet mindre än en vecka innan mässan öppnade. Jag är så stolta över oss som fick ihop det!
 
// Elaine
 

Februari 2018

 
 
Då var den andra och kortaste månaden snart slut då. Som tidigare nämnt har den här månaden varit väldigt stressig. Det känns som att det varit den värsta på min utbildning. Samtidigt vet jag hur jobbigt det var i november/december/Januari för två år sedan, första året på utbildningen och sen ska ju exsammensarbetet (som jag har framför mig) vara det värsta. 
 
Hur som helst var det en stressig månad pågrund av den mest vetenskapliga och teoretiska kursen hittills parallellt med möbelmässprojektet. Men samtidigt så Stockholm Furniture Fair det roligaste jag gjort! Jag hade sett fram emot möbelmässan i Februari 2019, sedan två år tillbaka. Så nu är det ju lite snopet att det är över också.
 
Utöver plugg, och förberedelse av exjobbet har jag inte hunnit med så mycket annat förrtom att titta på Mello, varit till kuratorn, börjat på stresskurs och ätit på Pinchos.
 
// Elaine

Blått & Diamanter

 
NAKD 129 kr (ord. 399 kr)
 
Ja inte nog med att jag föll dit för en blå sammetsväska föll jag också dit för ett par matchande blå pumps. De kostade bara en dryg hundring i alla fall.
 
// Elaine

25/2-19 Vinröda Rosor & Guld

 
Blus - Gina Tricot 
Byxor - Lindex 
Stövletter - Din sko
Smycken, Diadem & Skärp - Glitter 
 
Outfit från i måndags.
 
// Elaine
 

Ett halvår sedan Prag

 
 
Idag är det ett halvår sedan jag och Niclas åkte till Prag tillsammans med Josefin och Ian. Jag blev verkligen positivt överraskad av Prag och skulle gärna åka tillbaka. Är glad att Josefin och Ian tog med oss för annars kanske det inte hade blivit av. Det var defentivt förra årets höjdpunkt och det här är mina favoritbilder därifrån. Kvällsbilderna tog vi första kvällen i Prag och det var första intrycket vi fick av staden. Jag rekomenderar verkligen en resa dit!
 
// Elaine

Outfit 24/2 Batik & Sammet

 
 
Tröja - Monki
Byxor - Bikbok
Örhängen - Pieces 
Jacka - H&M
 
Här är min mysoutfit från i söndags. En riktigt slapp tröja och sammetsbyxor är den perfekta helgoutfiten. Jag förstår att det är lite mycket i mångas ögon men jag tycker att man ska ha på sig det man gillar. Jag skulle inte gå ut i detta närsom helst men det funkar en vanlig söndag.
 
// Elaine
 

Lady Gaha & Bradley Cooper - Shallow

 
 
Lady Gaga och Bradley Cooper framförde Shallow på Oscarsgalan natten till idag. Den låten blir bara bättre och bättre för varje gång jag hör den. Filmen skulle jag kunna se om när som helst. Jag hoppades ju på att den skulle vinna en Oscra men det var bara Shallow som gjorde det  vilket är otroligt bra det med!
 
Hur som helst  filmtips: A Star is born! 
Fem hjärtan
💛💛💛💛💛
 
// Elaine
 

Outfit 23/2-19 Rockchic

 
T-shirt - Only (Köpt i Köpenhamn)
Cardigan & Earcuff - Mango 
Jeans - Gina Tricot 
Skor - Din sko
Choker - Bikbok
Örhängen & Ring - Glitter 
Solgöasögon - Kappahl 
 
I lördags var Niclas på Ghost konsert och jag var lite avundsjuk/ngrade att jag inte hade köpt biljetter. Men jag kan ju lyssna på musiken ändå. Så därför blev jag inspirerad till att klä mig lite rockigt så jag letade upp de mest rockiga kläderna i garderoben. Det blev ganska sött ändå så det säger kanske endel om min stil? T-shirten är förövrigt köpt på Ströget i Köpenhamn (till överpris pågrund av danska kronan).
 
// Elaine

25/2-19 Dags för sista krafttaget

 
Jag kan knappt förstå att sista kursen och där med examensarbetet i design och formgivning,! börjar idag! Jag har haft svårt att tro att den här kursen skulle komma, speciellt i 1:a September 2016 när jag började utbildningen. Nu är det är bara tre månader kvar men jag vet att det som vanligt kommer gå upp och ner. Jag ska försöka njuta i alla fall. Men den här första veckan ska jag lämna in ansökan om att få göra examensarbetet och lägga upp en bra planering för min egen skull. 
 
// Elaine

23-24/2-19 Solig & Vårig Återhämtningshelg

 
Den här helgen har jag verkligen återhämtat mig efter en händelserik och fullspäckad månad. Jag hade behövt återhämta mig för flera helger sen egnetligen. Men eftersom det varit så vårigt har jag verkligen känt att jag fått ny energi för exjobb och träning. 
 
Jag har tagit promenader både dagarna men idag var det så soligt att det blev en längre promenad runt ån. Jag har inte gått där i vinter så därför var det extra härligt. Sen var pappa förbi och hälsade på en stund igår. Snäll som han var gjorde han (jag lever mest på sallad, lax och tacos själv) köttförssås och spaghetti till lunch. 
 
// Elaine

Outfit 22/2-18 Rosa & Svart

 
Tröja, Caridgan & Jeans - Gina Tricot 
Örhängen & Diadem - presenter
Armband - Bikbok 
Glasögon - Marc Jacobs 
Boots - Din sko
 
Fredagens outfit var svart/rosa och blommig. Lite Japansk med körsbärsblommorna. Vårig.
 
// Elaine

Urtavla med insekter

 
 
Ur&Penn - Regal - 1498 kr / 598 kr / 1498 kr
 
Jag älskar de här nyheterna från Ur&Penn. De påminner mig om liknande med blommor i urtavlan från Marc Jacobs och Michel Kors som står på önskelistan (och de kostar nästa lte mycket som dessa två med svart utavla). Ska jag ska köpa en riktig klocka skulle det bli en i den här stilen.
 
// Elaine

18-22/2-19 Äntligen kursavlsut & vila!

 
 
Äntligen får jag andas lite efter en hel månad med press och stress! Den svårste och näst sista kursen hittils är altså avslutad och nu väntar bara exjobbat men före det ska jag återhämta mig den här helgen. Jag har nämligen skrivit på mitt exjobbsförslag hela veckan (började förra) och igår var det redovisning och opponering på det. Så efter en dag på spänn var jag så trött.
Sen i måndags var vi på studiebesök till Movexum en företagsinkubator. Vi blev bjudna på pizza till lunch och det verkade vara ett mysigt företag. Ska man starta förretag ska man gå dit!
 
Jag har också varit på stresskurs den här veckan. Det var verkligen så bra och något jag behöver för jag har länge tänkt gå en sån kurs. Sen kom jag och Camila ut på en promenad igen. Det var ett tag sen vi kunde göra det så vi bara njöt i solen. Jag tog med stavarna för att få lite motion. Jag ska försöka komma igång med promenader och träning ordentligt nu igen. Jag tappade det och kosten när det var intensivt på möbelmässan men nu ska jag försöka börja om. 
 
// Elaine

My little books of list

 
Glitter - 50 kr (ord 179 kr)
 
Jag gillar att göra listor. Men nu har jag en vacker bok att göra de i.
 

Koboltblå sammetsväska

 
 
Gina Tricot  - 250 kr (ord- 349 kr)
 
Den här väskan kommer jag vara rädd om i flera år. Jag älskar koboltblått och guld.
 
 

Outfit 18/2-19 Mörklila & Rosa Glitter

 
 
Tröja, Jacka & Mössa - H&M
Byxor - Lindex 
Örhängen - Glitter 
Boots - Din sko
 
 

Fotoshoot & Behind the scenes


 
Så här såg processen ut från att modellen var klar tills att montern var helt klar. Sen ligger det såklart otroligt mycket mer arbete bakom allt. 
 
// Elaine
 

Silverbröllop

Relaterad bildRelaterad bild
 
Bildlänk: https://sp.depositphotos.com/
 
Jag skickar ett grattis till mamma och pappa som firar 25-årig bröllopsdag (Silvrbröllop) nu i dagarna (igår, idag eller imorgon - jag borde ha lagt datumet på minnet...). Jag är verkligen glad att de har hållt ihop i alla dessa år. De gifte sig 5 månader innan jag föddes så jag var i princip med på bröllopet. 
 
// Elaine

Solar på Architecturaldigest.com

 
Bildkälla: Architecturaldigest.com
I fredags (15/2) publicerades en artikel om 8 gröna (i ekologisk hållbar bemärkelse) produkter från Stockholm furniture and light fair i på internationella architecturaldigest.com och vårt laddbord var ett av de åtta!
 
Jag kan inte förstå det för det är så stort i min värld!  
Det är ju overkligt att vårt bord blir utplockat på en internationellmässa med så många besökare och utställere. Att dessutom få sitt namn utskkrivet har varit en dröm länge - så nu tillåter jag mig själv att njuta av den här stunden! Vi har dessutom fått in affärsförfrågningar så jag håller tummarna att det blir något mer än bara det här. 
 
Läs artikeln här  på architecuraldigest.com.
 
// Elaine

Outfit 15/2-19 Ljusrosa sammet

 
 
Tröja & Jeans  - Gina Tricot 
Boots - Ellos 
Choker - Bikbok 
 
 Här är min outfit från i fredags. 
 
// Elaine
 

17/2-19 Tråkigt besked

 
 
 
Den här helgen har jag försökt att varva ner lite efter allt som har varit. Dock ångrar jag nu att jag skrivit men det är ingen idé att tänka på nu för det är som det är. Istället var jag ut i solen idag- Jag tänkte ta en promenad men där jag ville gå var det bara is. Så det blev verkligen en återhämtningsdag idag.
 
I fredags fick jag dock ett hemskt besked om att en från konstkompis från Wik gått bort. Så jag skickade en blomma till en liten minnesstund som några konstare och vänner till henne hade arrangerat vid hennes målning i stan. Hon var känd med dessa figurer. Hennes själ lever vidare i dem. Hennes bortgång berör verkligen fast att vi inte kände varandra så bra. 
 
// Elaine

Outfit 13/2-19 Guld & Pastelltoner

 
Tröja & Jeans .- Gina Tricot 
Boots - Deichmann 
Örhängen - River Island 
Glasögon - Ray Ban
 
Outfitinläggen är tillbaka - här är en outfit från veckan.
 
// Elaine

15/2-19 Fredagsmiddag på Pinchos

 
 
Igår, efter en dag med förelsäning och litteratursökning, mötte jag upp Niclas vid tågstation. Vi hade bokat bord på Pinchos . Han har också mycket att göra nu så vi hade inte setts på 4 veckor, förrutom några timmar på mässan i lördags. Så det var mysigt att äntligen få släppa lite skolarbete (dock var jag tuvungen att skriva kalrt en reflektion efter). Dock var han tvungen att åka hem och fortsätta med sin tenta så jag följde med honom till tåget i eftermiddags.
 
Nu ska jag se på Mello! Jag hejar på Jon Henrik!
 
// Elaine
 
 

Viva La Juicy Rosé

 
På alla hjärtans dag och till jul tycker att man ska unna sig själv något (det behöver inte vara en pryl) istället för att känna stressen att ge bort saker hela tiden (även om gesten är fin). Det handlar inte om att vara snål utan att köpa det man själv verkligen vill ha istället för att ösa över någon annan det.Det är i alla fall min filosofi.
 
Därför unnade jag mig den som julklapp till mig själlv men till mellandagsreapris. Men jag tar fram och öppnar den nu i alla hjärtans dag tider, 
 
// Elaine

Laddbordet Solar

 
 
Här har vi närbilder på vårt bort laddbord Solar som vi ställde ut på möbelmässan förra veckan. Det är alltså detta som jag slitet med hela hösten och vintern. Jag, Madde och Theo har alltså gjort det för hand. 
 
På vår klass hemsida kan ni läsa mer om den och hela konceptet:
 
http://www.pausff.se/solar.php
 
// Elaine
 

PAUS på Stockholm Furniture Fair

 
Så här såg vår monter, PAUS, ut på Stockholm furniture and light fair i förra veckan. Vi är så tacksamma för all fin feedback. Här är ett citat från en artikel på arkitektur.se om vår monter:
 
"...Men det är Nola som är inspiratören och partnern bakom en av mässans i mitt tycke roligaste satsningar – kollektionen Paus, skapad av industridesigners från Högskolan i Gävle. Fem glada, fantasifulla parkmöbler, alla högklassiga både idémässigt och ifråga om design och utförande. Från den icke-exkluderande sittbänken Artikel 25 (syftar på allas rätt till bostad) som enkelt förvandlad till sovplats. Till nätta lilla Solar, pop up-parkens mobilladdare, helt driven med solceller. Allra längst in i Greenhouse finns Paus-montern, missa den inte! På nätet: www.pausff.se"
¨
 
// Elaine

Glad alla hjärtans dag!

 
Ha en bra alla hjärtans dag allihop!
 
De här geléhjärtana ska jag mumsa på i helgen. Sen ska jag vara utan socker igen.
 
// Elaine

Trött efter en intensiv period

 
Tidiga mornar, sena nätter och ett hav av papper med gott pluggsnacks.
 
Hej!
 
Först nu kan jag slappna av lite (innebär det att jag kommer att bli sjuk?) efter en intensiv period. Det känns som att jag inte har vilat på fyra veckor eller sen i början av årret när det började dra ihop sig i mässan. Jag stod alltså och slipade på bordet på kvällarna direkt efter nyåt och sen sprang jag och målade den varje dag. Så sen när mässan kom och jag låg efter i kursen som vi läste/läser parallelt var det tungt. Speciellt att frakta allt fram och tillbaka (plus montera upp och ner) i snöstorm på helgerna. 
 
Men det var sååå kul att få göra mässan! Speciellt efter allt slit från i September till Januari. Vi fick så mycket fin feedback och inbjudan till både mässa i London och Milano. Därför känner jag att jag har fått mersmak och skulle hemskt hjärna åka överallt Jag har drömt om något sånt här så länge. Därför är det också synd att jag inte kunde vara på mässan flera dagar som jag hade velat. Istället har jag slitit med en hemtenta (den svåraste jag någonsin har gjort) som jag legat efter i (enligt min egen planering), all tid utöver mässan. Jag hann precis "klart" till deadline sent igårkväll efter 8 timmar igåreftermiddag/kväll.
 
Men nu är det bara på bollen om förslag på examensarbete! Ingen rast, ingen vila. Men jag ska verkligen försöka återhämta mig för det är inte hållbart att stressa så mycket som jag har gjort de senaste veckorna.
 
// Elaine

Outfit 9/2-19 Svart & Gröna blad

 
Linne - VILA
Kavaj - Object
Väska & Jeans - Gina Tricot
Ringar - Gina Tricot & Glitter
Örhängen - Glitter
Boots - Din sko
Glasögon - Marc Jacobs 
 
Den andra mässoutfiten - från i lördgas.
 
// Elaine

Stockholm furniture fair 2019

 
Förra veckan var både det roligaste och stressigaste hitills på det här året
 
// Elainr

Outfit 6/2-19 Blått & Svart

 
Kavaj - Object
Byxor - Vero Moda 
Linne - Bikbok
Väska - Gina Tricot 
Pumps - NAKD 
Örhängen - Glitter
 
Mässoutfit nr1 från i ondags förra veckan.
 
// Elaine

Army of us & Tempo

 
 
Min favoriter från gårdagens mellodifestival var Andreas Johnsson och Margret (även om jag inte gillade Margrets nummer).Men även Malou förvånade. Sen måste jag ge Jan Malmsjös låt en liten stjärna för att den var så fin. Det måste vara den bästa låt av en skådespelare i mello.
 

En intensiv mäss och pluggvecka

 
 
Jag har haft en så fullspäckad vecka med mässflytt i snöstorm hela förra helgen och mässa hela den här veckan. Jag har stått på mässan i två dagar och övrig vaken tid har jag pluggat. Jag förstår faktiskt inte att jag fortfarande fungerar! Men bara för att mässan är över nu är inte plugget det. Därför måste jag fokusera på plugg även idag och några dagar framåt även om jag bara hade velat vila.
 
Så sen ska jag visa bilder från mässan och göra det snyggt när jag inte har andra saker som jag måste göra. Så håll utkik för bilder. De kommer upp så fort jag har tid och möjlighet.
 
Lite bilder finns på mina instagrams så länge:
elainehdesign och mademoiselleelaine
 
// Elaine

Covergirl

 
Det visade sig vi till och med var på framsidan av lokaltdningen igår! 
 
// Elaine

Tidningsartikel om mässprojektet

  
Helen Granditsky Gefle Dagblad gd.se 
 
 
Marie Hägg Hig.se 
 
Den här veckan ställer vi som ut på Stockholm Furniture Fair. I förra veckan publicersdes en artikel om det på Högskolans hemsida och igår en i den lokala nyhetstidningen. 
 
Mässan öppnar imorgon och har öppet för allmänheten på lördag 9/2 på Stockholmsmässan i Älvsjö. 
 
Mer bilder kommer senare. Jag vill hålla lite till på min/vår produkt för spänningens skull.
 
// Elaine

Helg i snö med mässjobb

 
 
 
Den har helgen har jag inte fått vilat eller pluggat. Tvärtom har jag byggt upp momtern inför mässan med klassen. Det innebara att jag har varit borta från 7 - 22 både igår och idag. Sen på det har det varit snöstorm båda dagarna så det var inte det lättaste att frakta allt 40 mil tur och retur. Så jag är otroligt trött nu och vet inte hur jag ska hitta ork till allt plugg jag måste göra i veckan. Men det är väl bäst att inte reflektera över det. 
 
Sorry för mycket klagande men just nu känner jag mig otroligt utmattad/i behov av vila (men jag har så otroligt mycket att läsa när jag inte är på mässan).Därför kommer jag stänga av mobilen till och från och uppdatera väldigt sparsamt i veckan. Jag ska dessutom till kuratorn och prata av mig stessen. 
 
// Elaine

Ashes to Ashes

 
 
Jag gillade Anna Bergensahls låt och framförande bäst igår.
 
// Elaine

Outfits Januari 2019

 
 
Här är mina outfits från Januari. Det har gått i beiget, orange, petrol och en gnutta lila.
 
// Elaine

RSS 2.0