Sista Augusti 2017 - Jag är tillbaka

 
Skolan började igen som tidigare nämt i måndags. Jag trodde att jag var hyffsat inställd på det men jag fick någon slags chock i tisdags när inget gick min väg och stressen bara växte. Men efter en liten redovisning igår kom jag på att det är ju så det är. Men det tar väl två veckor till innan jag har ställt om mig helt. Omställningar kan vara svårt för min hjärna alltså. 
 
Vädret har hur som helst varit upp och ner. Igår skren solen så då satt jag ute i solen och läste kurslitteratur. Men idag har det varit riktigt grått så då satt jag inne i skolan med Camilla.
 
// Elaine

Outfit 28/8-17 Citrongult & Denim

 
Blus - H&M / Jeans - Gina Tricot / Örhängen - Pieces / Halsband - Present (Ur&Penn) / Sandaler - Duffy
 
Här är min outfit i början av veckan.
 
// Elaine
 

Augusti 2017

 
 
Ja då var Augusti slut. Det är alltid småjobbigt varje år för då är det ju faktiskt så att vi går mot höst. Men precis som varje år undrar man var sommaren tog vägen. Jag hade velat haft lite mer vila innan skolstarten efter jobbet (hade en vecka nu), och sen lite mer bad och sol när jag väl var ledig. Men man kan ju inte få allt. 
 
Ja fick i alla fall mycket gjort ändå, för jag har:
  • Fyllt 23 år. Firade födelsedagen på jobbet. Men fick sen smörgåstårta till middag.
  • Sommarjobbat de tre sista veckorna.
  • Sett på serien Reign med Niclas.
  • Fikat med Amanda i Mall of Scandinavia.
  • Gjort en roadtrip till ett klädvaruhus i närheten.
  • Hälsat på farmor med min fastet och födelsedagsfirat mig i efteråt.
  • Haft kräftskiva hemma med mamma. 
  • Varit på kvällskonsert med Anna Sahlene under ett evenemang på orten.
  • Tagit ett kvällsdopp efter en varm arbetsdag en fin sommarkväll (äntligen!)
  • Ätit goda middagar med vänner för att fira en veckas ledighet.
  • Hälsat på mormor och firat mig i efterskott.
  • Besökt en 4H-gård med mamma.
  • Städat och rensat rummet lite, hemma.
  • Blivit förkyld lagom innan skolstarten.
  • Umgåtts med Niclas mer än vanligt.
  • Åkt tillbaka hem till mig.
  • Börjat 2:an på Högskolan och ställa om mig igen.
// Elaine

De bästa sommarbilderna 2017

 

Outfit 23/8-17 Gult & Ljusblått

 
Blus - Zara / Örähängen - River Island /  Jeans - Gina Tricot / Solglasögon - Dollarstore / Sandaler - New Look / Bomberjacka - Lindex 
 
Här är en outfit från förra veckan.
 
// Elaine
 
 
 

Kakor med guld i en söt kopp

 
Den här söta presenten fick jag utav Josefin i födelsedagspresent. Hon hade bakat kaor med guld på  och lagt i en jättefin kopp. Mer passande bakdekoration till mig finns väl inte?
 
// Elaine
 

Student by Go Royal

 
 
Den här nya och roliga låten från Go Royal (Bakom "Swedish Fika") passar bra idag. För idag går jag in på andra året på högskolan. Jag är beredd på ett ton med saker och göra för att vara beredd på det värsta. För det blir nog tungt att komma igång  igen men kul så småning om hoppas jag. Jag  är väl så redo som jag kan bli ändå?
 
Hur som helst var låten väldigt rolig. Det blir nog en väl  spelad låt på kåren och nationerna i höst? Haha. Livet som student är för mig sådär med maten - tråkigt. Men sen är ju mitt program inte lika teoretiskt och däremed inte mycket tentor men inlämminginsuppgifter som ska presenteras och garanterat lika mycket tid av livet.
 
// Elaine

Outfit 24/8-18 Sen födelsedagsoutfit

 
 
Klänning & Choker - River Island / Örhängen & Ring - Glitter / Solglasögon - Dollarstore / Skärp - New Yorker / Sadaletter - Scorett 
 
Detta hade jag på mig i torsdags när Niclas och jag gjorde en utflykt. Jag såg det som mitt födelsedagsfirande fast i efterskott.  Så därför blev detta min födelsedagsoutfit - fast att det var tre veckor senare.
 
// Elaine

No more sad songs

 
 
Jag behöver lite glad söndagsmusik känner jag!
 
För idag förbereder jag mig för skola - städa ska jag också göra.
 
// Elaine

26/8-17 Ensam igen - Slut på sommarledigheten

 
Jag är tillbaka hemma hos mig igen. Så sommarledigheten är därmed slut för min del. Igår sa jag hejdå till Niclas och idag till mamma, pappa och Robin. Eftersom att jag har träffat Niclas mycket mer än vanligt den senaste tiden känns det märkligt. Lika så att jag nu blivit van att bo hemma igen efter dessa två månader som jag gjort det när jag jobbat. Det trodde jag inte när sommaren började. 
 
Hur som helst fick jag hjälp och skjuts utav mamma, pappa och Robin idag och sen att de lämnade mig på eftermiddagen har det varit lite ensamt. Men jag vet att jag snart är inne i det igen.
 
När vi kom fram idag köpte vi sallad/lunch och hade picknick. Därav bilderna.
 
// Elaine

25/8-17 Mitt husmorsknep - Vila & Shopping

 
 
Igår var det mest att vila bort förkylningen på schemat. Men jag var tvungen att åka och fixa - låna lite kurslitteratur (hade tänkt göra det hela veckan). Så jag tog en Ipren och så begav jag mig ut på jakt. Dock gick det förvånandsvärt enkelt och därför blev det ett litet yttlerigare snabbt stop på vägen då jag köpte ett par byxor som jag funderat på i några veckor. Ananrs vill jag försöka vara den som håller mig inne för mig själv när jag är förkyld. Men lite shopping gjorde mig faktiskt piggare - när jag fick suta känna efter och tänka på något annat. I längden kanske det dock inte funkar lika bra som vila? Haha
 
 
De saker på bilderna var dagens fina kläder som fick hänga med i provhytten och hur roliga var inte diskhandskarna på sista bilden? Skulle jag ha ett par sådana kanske det skulle bli roligare att diska?
 
// Elaine

24/8-17 Utflykt till havet - Sommaravslut

 
Igår gjorde Niclas och jag en dagsutflykt till havet eftersom jag har velat gjort det hela sommaren men inte fått något tillfälle pågrund av jobbet. Så det blev avslutet på den här sommaren. Väl där var det väldigt rogivande. Sommartressen var borta och allt var harmoniskt. Planen var också att vi skulle äta på ett uteservering vid vattnet men jag kände mig så färdig och ville bara hem istället.
 
Sen blev min förkylning bara värre och värre. Jag var så hängig igårkväll, inatt och imorse. Jag är så tung i huvudet och tror från och till att jag har feber. Jag hoppas att det är bättre imorgon, eller i alla fall på måndag.
 
// Elaine

23/8-17 kväll med baggarna i hagen

Sushi blev gårkvällens middag.
 
Igår var Niclas och jag över till hans föräldrar. Förrutom att hälsa på dem myste vi med hundarna och hälsade på fåren. Charlie (första och andra bilden) var större än vanligt då det var ett tag sedan jag så honom - men lika mysig som förr. Bernard däremot var helt galen och skulle stånga honom. Jag klarade mig ifrån det men inte de andra...
 
Kan ni med de tre sista bilderna på fåren visualisera hur de sprang emot oss? Haha 
 
Annars var jag inte på så bra humör igår. Jag tror det är omställningen av att sommaren och ledigheten är slut. Att få träffa djuren sånna dagar är det mest lugnande. 
 
// Elaine

Fågelmönster från Rut&Circle

 
Bildkälla:Rut&Circle.com
Rut & Circle  - 259 kr (ord. 299 kr) / 155 kr (ord. 259 kr) /  299 kr
 
Jag älskar dessa  fågelmönstrade överdelar! Det är roligt med annorlunda tryck/mönster enligt mig.
Detts hittade jag under rean på Rut&Circle. Det var dock oklart om den svarta tröjan verkligen var nedsatt. 
 
// Elaine

Inte redo för plugg igen

 
I måndags städade jag undan på rummet, något som jag tänkt göra hela sommaren. Så att jag fick det gjort redan i början på veckan var bra. För jag är verkligen ingen städfantast...
 
Sen var det dessutom bra för nu har jag gått och fått ont i halsen. Men jag hoppas att det blir bättre redan till skolstarten nästa vecka. Jag har inga för stora måsten nu i alla fall så med tanke på det kom en eventuell förkylning så lägligt som möjligt (peppar peppar). 
 
Hur som helst kände jag mig inte redo för skolstart efter jobbavslutet i helgen. Men nu vaknar jag ändå av mig själv vid 6/7 varje morgon. Så ja jag hoppas att det håller i sig och jag är laddad och redo på måndag.
 
// Elaine

Guldiga blommor på rad

 
 Glitter 
 
Blommor igen...

Outfit 20/8-17 Gult & Camelfärgad mocka

 
 
Blus - Zara / Kjol - Lindex / Cardigan - Only / Skor - Scorett / Örhängen - Glitter / Solglasögon - Dollarstore
 
Här är min outfit från igår. Jag älskar fortfarande mina gula solbrillor.
 
// Elaine
 
 

Ett besök på 4H-Gården

 
 Igår var mamma och jag och besökte på 4G-gård på vägen till mormor. Solen sken och det kändes äntligen som sommar (även om Augusti snart är slut). Så ci hälsade på alla djuren tillsammans med alla andra barnfamiljer. Haha.
 
Jag älskar verkligen djur nu för tiden (förrutom insekter) men det beror ju också på att Niclas och jag har vår egna lilla 4H-gård som vi alltid kan besöka. Djuren är så härliga och de ger mig ett lugn.
 
// Elaine
 

20/8-17 Munkar hos mormor

 
 
Idag har jag hälsat på mormor igen för jag har inte hunnit med henne de två/tre senaste veckorna. Dessutom jobbade jag när jag fyllde år men fick blommor utav henne så jag ville åka dit och bjuda på fika. Därför tog mamma och jag oss iväg idag.
 
Jag köpte med mig munkar, vaniljhjärtan och smultronddruvor. Såndant där som man aldrig annars köper men som för mig är lyx och roligt fika.  Jag hittade som ni ser på roliga munkar med marshmallows.
 
// Elaine

19/8-17 Sista dagen på sommarjobbet

 
Igår jobbade jag sista dagen den här sommaren. Efter 6 veckor. Därför är jag såklart helt slut nu. Men därför blev det en supergod middag för att fira igår. Det regnade på dagen men på kvällen sprack det upp och blev en fin kväll. Samma i fredags efter hade vi tacokväll efter att jag slutade 3. Men jag var så trött båda kvällarna. Det är liksom som att en 10 eller 6 veckors lång spänning har släppt. 
 
Därför är tanken på skola något jag egentligen  inte vill tänka på nu. Nu är jag redo för sommar. Jag måste samla lite energi först i alla fall. För just nu (förrutom 9 timmars vila) är jag ej utvilad. 
 
// Elaine
 

Sommarens slappoutfit

 
 
Tröja - Indiska / Shorts - Rohnisch / Örhängen - Glitter / Solglasögon - H&M
 
Så här har jag glidit runt under mina lediga timmar den här veckan. Det blir lite för mycket blommigt för att jag skulle gå var som helst i det men det är en riktig sommar-i solen-outfit. Hade det varit exakt samma gula färg på tröja samt rand på shortsen hade det ju varit häftigt. Men det är ändå det som knyter ihop hela outfiten. En nyans hit eller dit. Hoppas det inte är för provocereande. 
 
// Elaine
 

17/8-17 Jobb & Kvällsbad

 
Både igår och idag jobbade jag 7-14. Sen var vädret inge vidare igår så då höll jag på att somna redan vid 4. Men jag och Niclas åt middag tillsammans och efter det kom Åsa och Micke (hans föräldrar) på besök en stund. 
 
Men idag var vädret väldigt varmt och soligt. Så idag när jag kom hem satt jag mig på balkongen och solade och läste. Sen åkte Niclas och jag och tog ett kvällsdopp (förrutom att jag blev en badkruka då - men Niclas älskar att bada). Det var inga andra där så det var så lungt, avslappnande och vindstilla. 
 
Så nu har jag laddat inför de sista jobbdagarna!
 
// Elaine

Exklusivt frukttips - Smultrondruvor

 
Jag måste göra lite reklam för ICA och tipsa om dessa smultrondruvor. De är mindre vindruvor men som verkligen har en smak av smultron. Det är nästan surrealistiskt. 
 
// Elaine

Shimmer Tattoos

 
 
Jag ska försöka hinna använda dessa innan sommaren är över helt. Jag fyrnade dem Rusta för 20 kr för ett tag sedan.
 
Jag vill inte alls ha en riktig tatuering men dessa som är i guld eller silver och som små smycken gillar jag. Jag gillar tillfälliga skimmrande effekter mer än svart permanenta.
 
 
// Elaine

14&15/8-17 Äntligen sol & Sista jobbveckan

 
 
Igår hade jag en ledig dag när jag sov ut. Solen sken äntligen igen så jag satt ute i solen och läste, åt räjcrèpes (djupfrysta - "superlyxigt"  haha)
 
Annars räknar jag ner dagarna eftersom att det är sjätte och sista jobbveckan. Så idag har jag jobbat 8-18. Jag var inte på topp - energin börjar ta slut nu.
 
// Elaine

Glittrigt & Blänkande från Tamaris

 
Tamaris 499 kr (ord. 799 kr)
 
Dom här skorna köpte jag för ett tag sedan på rean. Det var i samma veva som jag fick de helsvarta promenad och jobbskorna utav mamma och pappa. Eftersom att jag par svarta kändes bäst nu till vintern men att jag också kände att jag ville ha dessa beiga till mina ljusa sensommarkläder innan smutsen och den riktiga hösten kommer.
 
De gör mig nästan lite nostalgisk. När jag var tio älskade jag gympadojor med glitter på. Fast ja, det gör jag ju även nu. De flesta av mina skor har något som blänker på sig i försig.
 
// Elaine
 
 

New Rules - Musikvideo

 
Den här musikvideon är så häftig och fascinerande. Låten börjar sätta sig på mitt huvud nu också.
 
// Elaine

Stor gulddragkedja

 
Dessa boots ångrade jag att jag inte köpte på skopunkten tidigare i somras. De häftiga är ju den stora gulddragkedjan som bara är där som dekoration. Priset var endast 99 kr så därför grämer jag mig. Men samtidigt har jag också skor så det räcker och blir över.
 
// Elaine
 

11-13/8-17 Tuff jobbhelg

 
 
Jag har precis slutat jobba efter fem dagars jobb. Så för mig är det typ fredagkväll nu.
 
Hur som helst jobbade jag kortdag i tosdags men sen blev det en lång jobbhelg med 3 dagars 10-timmarspass. Både igår och idag jobbade jag 11-21. Det var dessutom extra mycket jobb den här helgen då det var ett evenemang i byn som drog mycket folk (trots dåligt väder igår och idag).
 
Men i fredags var det supervarmt och fint så då var jag dit efter att jag hade slutat kl. 19. Dolly Style spelade så barnen var som galna. Sen spelade Anna Sahlene.
 
// Elaine

Flamingos

 
 
De här fina skoltillbehören fick jag utav Niclas kompisar när jag träffade dem förra veckan. Så oväntat men snällt. 
 
// Elaine
 
 

Presentask från Bodyshop

 
 
En fin födelsedagspresent. "Drops of Youth" kommer jag dock inte börja använda förrens om minst 2 år - när jag fyllter 25. Haha
 
// Elaine
 
 
 

Örhängen i present

 
 
Jag fick ett par härliga örhängen i present utav min faster häromdagen. Snacka om att de passar mig. Hon sa att de var från River Island. Såklart - jag älskar ju allt därifrån.
 
// Elaine
 

Enda shoppingen från MOS

 
 
Det enda som jag köpte på Mall of Scandinavia var dessa två chokers från Gina. Jag trodde att jag skulle hitta något från någon mer unik affär (i alla fall unik för mig), som River Island, Mango eller Zara. Men nej jag gick in där flera gånger men var inte alls på storshoppinghumör.
 
Nästa gång jag åker dit ska jag lägga pengarna på god mat och en bioupplevelse istället.
 
// Elaine

Outfit 7/8-17 Jeans, Vitt & Blommor

 
 
Topp (Kjol) & Halsband - Gina Tricot / Jeans - Lindex / Skor - Skopunkten
 
Här är min outfit från i måndags. 
 
// Elaine
 

Fåglar gillar nötter

 
Det är så mycket fåglar i trädet utanför oss hela tiden och jag kan inte sluta fotografera. Dessa bilder tog på min födelsedag förra veckan.
 
// Elaine
 

9/8-17 Lilllördag med kräftor

 
Idag har jagjobbat kortdag, från 7-14. Sen gick jag hem och satt mig hos mamma på balkongen innan de andra kom hem och vi åt kräftor till middag. Så det har varit lilllördag med kräftskiva.
 
// Elaine
 

Outfit 6/8-17 Rosa & Camel

 
 
Klänning - Caramelle/ Chica London / Cardigan - Only / Solglasögon - H&M / Halsband & Örhängen - Bikbok
 
Här är min outfit från igår och i söndags.
 
// Elaine

Matchande träningsset

 
Shorts - 279 kr (ord. 499 kr)
Tröja - 299 kr (ord 699 kr) 
 
Totalt: 578 kr (ord. 1200 kr) 
 
Det enda som jag köpte i måndags var ett par träningsshorts. Men inte vilka som helst utan de som jag drömt om sedan sist jag såg dem. Efter att jag hade köpt tröjan för ca en månad sedan ångrade jag mig alltså  att jag inte köpte dessa också. Men nu hade jag tur eftersom de var på rea. Så jag såg det som ödet och invigde dem redan i måndagskväll på kvällspromenaden. 
 
Som ni ser sparade jag ca halva priset på ordinariepris
 
// Elaine

8/8-17 Lunch & Fika hos farmor

 
 
Idag var jag till farmor. Min faster Annette var också dit, vi tog faktiskt sällskap halva vägen dit. Så vi kom lägligt till lunch och då åt vi kötfärssås och spaghetti till lunch. Sen gick jag och Annette till konditorit och köpte lite fika för att fira min födelsedag i efterskott. Vi var också in i secondhandbutiker och handlade smycken på utförsäljning. De två shoppade mest - inte jag. Haha
 
Jag kände att den sista tortbiten med en guldig blomma på var menad till mig så jag jag valde den. Dock åt jag inte upp hela eftersom den var så söt. Farmor får äta upp resten imorgon.
 
// Elaine

Det jag nästan köpte igår

 
De här vackra skapelserna skådade jag igår (och sista skimmerjackan på Mall of Scandinavia i söndags). Mettallic, klackar, blommigt och roliga saker är ju min melodi. Det var svårt att inte se det som att det var ödet att de  svarta skorna skulle bli mina eftersom att det bara fanns min storlek kvar...
 
Kakilegginsen var det nära att jag köpte i alla fall. Långklänningen likså var jag också sugen på men jag insåg att sommaren snart är slut. Sorgligt nog.
 
// Elaine

7/8-17 Roadtrip & Te

 
Idag gjorde jag en liten roadtrip med en vän till ett klädvaruhus. Eftersom att jag inte har kört bil på ett tag var det bra att få köra lite igen och dessutom göra det till en rolig roadtrip. Påvägen hem stannade jag till hos henne för lite te och kaffe i solen innan jag åkte hem till mamma, pappa, Robin och Niclas. 
 
Nu när jag snart ska hem till mig igen börjar det kännas konstigt. När man blivit van med något är det liksom dags att byta miljö och livsstil igen. Niclas bakade i alla fall eget bröd och gjorde middag till oss fast att han började jobba idag.
 
Sen blev det en kvällspromenad och Reign. 
 
// Elaine

Jeansskor med gulddetaljer

 
 
I slutet av Juni köpte jag dessa som jag hade suktat efter hela våren. De är lika fina nu men nu när sommaren börjar gå mot sitt slut och jag har glömt bort att jag köpte dessa ångrar jag mig lite ändå...
 
// Elaine
 
 
 
 
 

Randig och blommig skjortblus

 
399 kr - Gina Tricot
 
Denna skjortblus från Gina tyckte jag var fin.
 
// Elaine

6/8-17 Chokladfika i MOS

 
Idag åkte jag till Mall Of Scandinavia med Niclas och hans kompis. Men de gick med sitt och jag fick in en lite träff med Amanda där det blev en fika på ett riktigt chokladställe. Jag fick gulkulor på min kladdkaka! 
 
Shoppingmässigt var det ingen hit. Jag gick igenom allt på Zara och Mangos rea men hittade ingenting. 
 
// Elaine

Födelsedagsblommor

 
Älskar mina födelsedagsbuketter!
 
// Elaine
 
 
 
 
 

Regnbågsfärgad Prideros

 
 
Detta är konst!
Men om jag kunde bevara denna såhär för alltid.... 
 
Jag har provat att spraya med hårspray men inser att jag kanske måste göra en längre processedur före? Någon som vet hur man torkar en blomma så fint som mjöligt?
 
// Elaine
 
 

Marc Jacobs - Daisy Dream Kiss

 
 
 
Min födelsedagspresent (förutom gåskorna från mamma och pappa) var denna parfym från mig själv och Niclas. Men den inhandlades för 2 månader sedan när Niclas och jag åkte båt med hans släkt. Grejen är att jag älskar designen på Marc Jacobs parfynflaskor (såklart) och har därför alltid velat ha en och den här gången fick man en neccessär på köpet. Så efter många om och men valde jag att köpa den här nya "Daisy Dream Kiss" till mig själ. Men Niclas valde alltså också att betala halva. Detta gjorde att jag själv kom undanmycket billigt och iland såg jag dessutom att den kostade ca 300 kr mer.
 
Jag gjorde med andra ord ett riktigt kap.
I Taxfreen kostade den 460 kr men i land och oline kostar den ca 750 kr.

3/8-17 Min födelsedag 2017

 
Idag jobbade jag från 8-18. Solen sken i alla fall på morgonen när jag gick till jobbet. Men sen stressade jag hela dagen. Kl 18 fick jag äntligen gå hem och käka smörgåstårta till födelsedagsmiddag med mamma, pappa, Robin och Niclas. Men efter den långa dagen är jag helt slut och imorgon blir det också jobb så nu är det god natt tidigt.
 
Men det var mysigt att fira lite på kvällen även om det hade kunnat varit lika soligt som på dagen. Men jag var så trött att jag inte ens orkade irritera mig över det så mycket. Haha
 

3:e Augusti 2017 - 23 år idag!

 
Grattis till mig själv säger jag. För idag är det min tjugotredje födelsedag!
 
Dock ska den firas på jobbet - ganska länge och med en ovanlig och jobbig arbetsyssla. Ja situationen hade ju kunnat varit bättre men så är det att vara vuxen. För två år sedan (när jag fyllde 21) var jag i London och shoppade på Forever 21 (Passande nog) men så kan ju inte alla födelsedagar vara.
 
Jag köpte en fin (pride)blomma till mig själv igår också - som en present i förskott. Väldigt unik och dyr var den.
 
// Elaine

2/8-17 Taco-Onsdag

 
Ikväll blev det tacos-kväll. Ute såklart. Annars har jag jobbat både idag och igår (och är inne i en jobbvecka nu). Igår jobbade jag 11-21 och imorse började jag 7. Så det var skönt att gå hem 2 idag och då sitta ute.
 
Dessutom är det mycket jobb nu så det var skönt att gå hem överlag. Jag hade kunnat få jobba över men tackade nej. 
 
// Elaine

Musik från Reign

 
 
 
I samband med att jag upptäckt serien Reign har jag också upptäckt lite ny musik.
 
Den är annorlunda mot vad jag brukar lyssna på med den passar så bra in i serien. Här är mina favoriter från säsong 1.
 
// Elaine

Gul & Hålmönstrad

 
 
99 kr (ord.399 kr) - H&M
 
Förra veckan inhandlades denna på H&M's rea när jag egentligen skulle köpa ett par solglasögon. Gult är ju färgen för mig denna sommar.
 
// Elaine

Bling Bling från River Island

 
Ca 149 - 199 kr /st
 
De senaste sakerna från River Island som jag vill ha. 
 
// Elaine
 
 

RSS 2.0